21/1/20

Διαμαρτυρία στον Πύργο για την εξίσωση Κολεγίων - Πανεπιστημίων.

" Όχι στον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών "! 



Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στη σημερινή διαμαρτυρία.


Το boreiaileia.blogspot.com βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όπου ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου διαμαρτυρήθηκε για την εξίσωση Κολεγίων και Πανεπιστημίων.



Την εξίσωση των πτυχίων ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, με νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση. 


Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι διατάξεις που προωθούνται τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών - συμβασιούχων!    



Τρία ερωτήματα από τους εκπαιδευτικούς. 


Ο Σύλλογος θέτει τα ακόλουθα τρία βασικά ερωτήματα. 


 1. Γιατί το Υπουργείο Παιδείας έχει αυτήν την επιλεκτική ευαισθησία στο ενωσιακό δίκαιο; 


2. Γιατί η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με το ενωσιακό δίκαιο στο θέμα των αναπληρωτών; 



3. Γιατί αντίθετα με το ενωσιακό δίκαιο εξακολουθούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα;




 Τι υποστηρίζουν για το "επίμαχο άρθρο 50".



 Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, το Υπουργείο προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των Κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  



Ο Σύλλογος υποστηρίζει: "Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται περαιτέρω η αξία του πτυχίου μας, μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη προσόν. 



Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης. 



Οδηγούν χιλιάδες νέους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων, για τη διεκδίκηση μιας επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης  ".



"Τιμωρούν" τους αναπληρωτές...   


Όπως ο Σύλλογος υποστηρίζει, "είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την τιμωρία στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί. 



Τέλος, ο Σύλλογος δεσμεύτηκε να δώσει μάχη, όχι μόνο εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και εναντίον του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση. 




Διαβάστε την ανακοίνωση με τις θέσεις του Συλλόγου, την οποία μας έστειλε η Πρόεδρος κυρία Αντωνία Μπρη.  





Οι θέσεις μας για τις αιφνιδιαστικές τροποποιήσεις άρθρων





Να μην περάσει η εξίσωση των Κολεγίων με τα Πανεπιστήμια!




 Όχι στον τριετή αποκλεισμό των αναπληρωτών!





Συνάδελφοι,



Η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στη Βουλή, για την Ανώτατη Εκπαίδευση ανάμεσα στα άλλα που δρομολογεί, προωθεί και διατάξεις που τσακίζουν άμεσα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαίωμα των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών - συμβασιούχων συναδέλφων!




Γιατί το Υπουργείο Παιδείας έχει αυτή την επιλεκτική ευαισθησία στο ενωσιακό δίκαιο;




Γιατί η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με το ενωσιακό δίκαιο στο θέμα των αναπληρωτών;




Γιατί αντίθετα με το ενωσιακό δίκαιο εξακολουθούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα;




Σχετική αναφορά έχει καταθέσει στην Κομισιόν η ΔΟΕ και το Υπουργείο δεν συμμορφώνεται. 






Αντίθετα με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία του πτυχίου μας, μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη προσόν.





Υποβαθμίζουν συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα, ανοίγουν τον δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο αέναο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων για τη διεκδίκηση μια επισφαλούς και κακοπληρωμένης θέσης εργασίας.





Είναι απαράδεκτη και η πρόθεσή τους να επαναφέρουν την «τιμωρία» στους αναπληρωτές, με τον τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, εάν κάποιος αναπληρωτής παραιτηθεί, δείχνουν το ανάλγητό τους πρόσωπο, προσπαθώντας μάλιστα να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό κατηγορώντας, στοχοποιώντας και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς!





Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να βρει όλους εμάς μόνιμους και αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.





Οργανωμένοι στους Συλλόγους μας, θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τους συναδέλφους μας ενάντια στον νέο εκπαιδευτικό νόμο, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.





Όλοι και όλες στις 12:30 την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή!!!





 Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 14:00 την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας!!!









 Το boreiaileia.blogspot.com θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις στον κρίσιμο χώρο της παιδείας και σας προτρέπει να επισκεφθείτε το blog του Συλλόγου με ένα κλικ εδώ.





Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 



 Καμπανάκι κινδύνου για ΔΕΥΑΠ από Αντωνακόπουλο!





 Απεργία πείνας στα Λεχαινά λόγω αποπνικτικής δυσοσμίας!





 Αγανάκτησαν! Όλοι οι Δήμαρχοι της Ηλείας αύριο στον δρόμο!





 Ώρα μηδέν για τους Αγίους Θεοδώρους και τη βόρεια Ηλεία!





 Ένα γεφύρι, δύο Δήμαρχοι και το ζητούμενο αποτέλεσμα...






Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 
 

 boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου