11/2/22

Τραγωδία στην Πάτρα: Ζητήθηκε η εκταφή της Τζωρτζίνας



Ραγδαίες οι εξελίξεις στην σοκαριστική υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ζητήθηκε η εκταφή της Τζωρτζίνας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τις δύο άλλες αδελφούλες που έχασαν τη ζωή τους.

 

Οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στην απίστευτη οικογενειακή τραγωδία που όμοιά της ίσως να μην έχει υπάρξει ποτέ στα ιατρικά χρονικά της χώρας μας, καθώς τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων.

 

Το θρίλερ συνεχίζεται και οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αθήνας, ενώ μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σύμφωνα με το pelop.gr, ζητήθηκε και η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τις δύο άλλες αδελφούλες που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

 

 

 

«Καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση»

Στο μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, έκανε λόγο για άλυτο μυστήριο.

 

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου», ανέφερε.

 

Αφού διευκρίνισε, δε, πως σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, αλλά στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό, πρόσθεσε:

 

«Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε».

 

Όπως ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά η κα Μαστοράκου, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

 

«Καταρχήν με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε, θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά», συνέχισε.

 

Υπογραμμίζοντας, ακολούθως πως «τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά», εξήγησε ότι η αγενεσία φλεβόκομβου με την οποία είχε διαγνωστεί η Ίριδα, καταλήγοντας όταν ήταν μόλις 7 μηνών, είναι μια «πολύ σπάνια πάθηση», ωστόσο ο θάνατός της «ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση».

 

«Το δεύτερο παιδί (η Μαλένα που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών) είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς είναι ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού», συμπλήρωσε, ενώ όσον αφορά στην τρίτη περίπτωση, της Τζωρτζίνας, «υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση».

 

Αναρωτήθηκε, μάλιστα «πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά».

 

«Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» είπε.

 

Για το αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους, η κα Μαστοράκου κατέστησε σαφές πως έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, συνοψίζοντας πως «στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτηματικά για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη».

 

«Το πρώτο παιδί ήταν στο σπίτι μαζί με την μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση» κατέληξε.

 

 

 

«Χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις»

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μίλησε για τις επιπλέον εξετάσεις, αλλά και για την έρευνα αστυνομικών, εισαγγελικών Αρχών και ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

 

«Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση» δήλωσε.


Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαϊωάννου «μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν κάποια περεταίρω στοιχεία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών και από εκεί και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια νοσήματα, αλλά αυτήν την στιγμή να κάνουμε υπομονή από σεβασμό στην οικογένεια».

 

 πηγή  

 

 

 

Για ποιον ..."χτυπάει η καμπάνα"; Πρόστιμο σε όσους κρύβουν ακίνητη περιουσία φέρνει η διασύνδεση Κτηματολογίου-ΑΑΔΕ

 



protagonistes.tv - Οι μαθητές του υπό κατάληψη Εσπερινού Πύργου καταγγέλλουν προκατάληψη εις βάρος τους 

 

 

Ανατροπή με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γ.Μπίκα: Βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ -Ποιοι έλεγαν το αντίθετο! 

 

 

Και επίσημα χαράτσι έως 3.000 ευρώ σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

 

 

Σκληρή απάντηση Κ.Καραμανλή μέσω Ε.Αντώναρου στους ισχυρισμούς Π.Δούκα και την αποπομπή του Σ.Λιβανού




Σκάνδαλο 16 εκατ. ευρώ και όχι τα «ανέκδοτα» του Π.Δούκα η αιτία της αποπομπής του Σ.Λιβανού



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου