25/2/22

Οργισμένοι από τις προσβλητικές θέσεις Σταϊκούρα οι αγρότες: ζείτε εις βάρος της κοινωνίας τους είπε κατάμουτρα

 


Οργή για τις προσβλητικές θέσεις που πήρε για όλο τον πρωτογενή τομέα και τον κλάδο των αγροτών και κτηνοτρόφων στη σημερινή σύσκεψη με τους αγρότες των μπλόκων ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

 

Ο κ. Σταϊκούρας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως είστε μόλις το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας, δεν είστε πυλώνας ανάπτυξης της όπως ισχυρίζζεστε, αφού συνεισφέρετε λιγότερο από 8,5 δις σε ένα προϋπολογισμό 330 δις ευρώ, άρα τα όσα έχετε λάβει μέχρι σήμερα (τα απαρίθμησε κοντά στα 860 εκατομμύρια ευρώ στα δύο χρόνια της πανδημίας) είναι σε βάρος των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν είπε κατάμουτρα στους αγρότες πως είστε βαρίδι για την υπόλοιπη κοινωνία και συνεχώς διαμαρτύρεστε.

 

 Δεν είπε κανείς βέβαια στον κ. Σταϊκούρα ότι αυτά τα 8,5 δις ευρώ από τον πρωτογενή τομέα δίνουν με έναν πολαλπλασιαστή μία προστιθέμενη αξία από την μεταποίηση πάνω από 40 δις ευρώ στην εθνική οικονομία και έναν πολλαπλασιαστή στην απασχόληση που αφορά πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.

 

Επίσης δεν γνωρίζει ότι σε κάθε γωνιά του πλανήτη η γεωργία επιδοτείται ακόμη και στις χώρες του τρίτου κόσμου για να φθάνουν φθηνά και ασφαλή τρόφιμα στον καταναλωτή...

 

Επίσης οι αγρότες που ήταν παρόντες στη σύσκεψη εξοργίστηκαν και με το Γ.Γ. κ. Μπαγινέτα στον οποίο είχαν αναλύσει στο παρελθόν πως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους λαμβάνουν το φθηνό αφορολόγητο πετρέλαιο με την κάρτα αγρότη και όταν το ανέφεραν στη σημερινή σύσκεψη έκανε τον ανίδεο...

 

 πηγή

 

 

 

Αυξάνεται κατά 34% από αύριο το ρεύμα

 

 

 

Σε 11 ώρες ο «ρωσικός οδοστρωτήρας» κατέλαβε ή ελέγχει το 45% της Ουκρανίας! (χάρτης)

 

 

 

 


ΕΚΤΑΚΤΟ: Με κεραυνοβόλο πόλεμο οι ρωσικές Τ/Θ δυνάμεις μπήκαν στο Κίεβο! - Μονάδα Spetsnaz έξω από τo Προεδρικό Μέγαρο

 

 

 

 

 

Συναγερμός» στην Αθήνα για το φυσικό αέριο: Μας βγάζει για 10 ημέρες! - Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στις 10:30




 

EKTAKTO!!! Πολεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ξεκίνησε ευρεία εισβολή - Εκρήξεις στο Κίεβο

 

 

 

 

Ουκρανική κρίση: Τεράστιες οι επιπτώσεις στην παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα

 

 

 

Απίστευτο: Η Μ.Παγώνη διαδηλώνει μαζί με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου