19/5/21

19 Μαΐου 2021: Δεν ξεχνάμε τους 353.000 νεκρούς Έλληνες του Πόντου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

 

 

 

 

             Πόντος!  Ένας τόπος ευλογημένος με φυσική ομορφιά και εξέχουσα θέση στο γεωγραφικό χάρτη. Μια γη που χέρια ελληνικά έκαναν σημείο αναφοράς για αιώνες. Ένας τόπος όπου αναπτύχθηκαν τα γράμματα, ο πολιτισμός και το εμπόριο. Κι όλα αυτά χάθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια, αργά, σταθερά και με χειρουργική ακρίβεια. Εξάλλου οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί είχαν χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα εργαλεία της Γενοκτονίας και ήξεραν τι απαιτούνταν για να υλοποιήσουν τα ζοφερά σχέδιά τους.

Η γη ποτίστηκε με ελληνικό και χριστιανικό αίμα. Όλα όσα οι Έλληνες του Πόντου έφτιαξαν, παραδόθηκαν στην πυρά, γκρεμίστηκαν, κλάπηκαν, πουλήθηκαν, χαρίστηκαν, εξευτελίστηκαν.

 

 

Ο στόχος ήταν οι «γκιαούρηδες» να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Να μην υπάρχει τίποτα. Ούτε από αυτούς, ούτε από τον Θεό τους.

 

 

Η ανθρωπογεωγραφία του Πόντου άλλαξε βίαια. Στα βουνά όπου αντιλαλούσε η ποντιακή διάλεκτος βασίλευε πλέον η σιωπή.

 

 

Προηγουμένως Έλληνες εκτοπίστηκαν από τα παράλια προς την ενδοχώρα της Ανατολίας, με προορισμό το άγνωστο. Έτσι νόμιζαν. Στην πραγματικότητα ο προορισμός ήταν γνωστός και ήταν ο θάνατος! Τους υπόλοιπους χριστιανούς τους… τακτοποίησαν οι παραστρατιωτικές ομάδες που φρόντιζαν να «καθαρίσουν» τα ελληνικά χωριά του Πόντου ενώ γενιές Ποντίων στάλθηκαν στα τάγματα καταναγκαστικής εργασίας, γιατί άλλο; Για να χαθούν!

 

 

Το μαχαίρι δεν έκανε διακρίσεις: Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι σφαγιάζονταν. Όσο πιο φρικτός ο θάνατος των Ελλήνων τόσο πιο υψηλή η ανταμοιβή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους φονιάδες. Χρήματα, αξιώματα και για τους καλύτερους οι περιουσίες των δολοφονημένων. Εάν ήθελαν έπαιρναν για λάφυρα τις γυναίκες, τις αδερφές και τις κόρες τους. Ιστορικές αναφορές λένε πως κάποιες γυναίκες εξισλαμίστηκαν και διασώθηκαν. Ωστόσο οι περισσότερες αυτοκτόνησαν από την ντροπή ή τις μακέλεψαν αφού τις βίασαν και τις εξευτέλισαν.

 

 

«Ε, και; Οι πρώτοι ήταν οι Πόντιοι ή οι τελευταίοι; Στον πόλεμο γίνονται αυτά! Όλοι αυτοί οι νεκροί, όλοι αυτοί οι εκτοπισμένοι ήταν παράπλευρες απώλειες», λέει για περισσότερο από έναν αιώνα η Τουρκία, η χώρα που αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και που αρνείται να δεχθεί την ποικιλοτρόπως τεκμηριωμένη αλήθεια. Εξάλλου Τούρκοι αξιωματούχοι με επιμονή τονίζουν πως «οι Έλληνες ήταν αυτοί που έκαναν αγριότητες σε βάρος των Τούρκων και αυτοί πρέπει να αποζημιώσουν τη νέα Τουρκία».

 

 

 Διαβάστε την συνέχεια του εκπληκτικού αυτού άρθρου στην πηγή pontosnews.gr




Για να μην ξεχνάμε… ΜΠΡΑΒΟ Παλαιστινίων στον Ερντογάν για την Αγ. Σοφία




Αιφνιδιαστική επιχείρηση «καταβύθισης τουρκικού γεωτρύπανου» για πρώτη φορά - Σενάριο, δυνάμεις, κατάληξη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου