25/5/21

Πριμ έως 100.000 ευρώ για νεοεισερχόμενους αγρότες άνω των 40 ετών

 

 

 

 

 

                  Νέοι αγρότες, νεοεισερχόµενοι άνω των 40 (new farmers) και start-up αγροτικών επιχειρήσεων, έλαβαν τελικά το «πράσινο φως» για να διεκδικήσουν την ενίσχυση εγκατάστασης του νέου Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης στα πλαίσια της ερχόµενης ΚΑΠ  




Στο συγκεκριµένο Άρθρο (Άρθρο 69) δεν συµπεριλαµβάνεται πλέον η ενίσχυση µικροκαλλιεργητών (νυν Μέτρο 6.3) το γνωστό 14χίλιαρο, παρά τις επιθυµίες του Συµβουλίου Υπουργών. 

 

 

Με τα νέα δεδοµένα λοιπόν, ο Εθνικός Φάκελος της ΚΑΠ 2023-2027 µπορεί να στηθεί και µε πριµ πρώτης εγκατάστασης νεοεισερχόµενων αρκεί να το επιλέξει το κάθε κράτος µέλος. 

 

 

Η ενίσχυση µπορεί να φτάσει τα 100.000 ευρώ και να διαφοροποιηθεί σύµφωνα µε αντικειµενικά κριτήρια. Η µορφή της ενίσχυσης δύναται να είναι κατ ‘αποκοπή ποσό (όπως δηλαδή δίνεται σήµερα) ή να αφορά ένα χρηµατοοικονοµικό εργαλείο (ευνοϊκός δανεισµός) σύµφωνα µε τους κοινοτικούς κανονισµούς.


περισσότερα διαβάστε στην πηγή

 

 

 

Ακόμη υψηλότερες τιμές για το ελαιόλαδο - "Δικαίωση" για τους ελαιοπαραγωγούς τα τρέχοντα επίπεδα τιμών

 

 

 

"Χείμαρρος" η Χρύσα Ζούπη - Ολιγόλεπτη αλλά ουσιαστική ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα!

 

 

 

Προσοχή!!! Αναβάλονται οι εμβολιασμοί όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό!

 

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: ”Πότε, επιτέλους, θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους Ηλείους παραγωγούς λόγω της πανδημίας αλλά και των καταστροφών από παγετό και χαλάζι;’’

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου