8/5/21

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Δημόσια καταγγελία Αχιλλεόπουλου για λύματα που μολύνουν την θάλασσά μας - Ενδιαφέρεται κανείς Δήμαρχε;

 

 
Τι συμβαίνει σε παραλίες του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης; Θα πράξει κάτι ο δήμος επιτέλους; Ακούει κανείς;



 της Ευανθίας Πανταζή

 

            Το boreiaileia.blogspot.com σας μεταφέρει την μεγάλη ανησυχία για το τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα μέρος της θάλασσας του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, που επικρατεί μεταξύ των δημοτών, μετά το γνωστό περιστατικό με τις 30 νεκρές χελώνες, οι οποίες βρέθηκαν τέλος Μαρτίου στην παραλία. 

 

 

Το ζήτημα αυτό φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι ο γνωστός φυσιολάτρης κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος με μια δημόσια καταγγελία που κάνει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

 

 

       Διαβάστε τι γράφει και ας αναρωτηθούμε όλοι τι ακριβώς κάνει για αυτό η Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Μια Δημοτική Αρχή, που δείχνει τους τελευταίους μήνες, σαν να βρίσκεται σε μια περίοδο ..."πολιτικής ανεμελιάς"! 

 

 

Πρόσφατο είναι το περιστατικό με την μεταφορά των 184 μεταναστών (με τους 13 να είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού) και όλοι είδαμε τον τρόπο που το ..."χειρίστηκε". 

 

 

       Το boreiaileia.blogspot.com δεν υιοθετεί τις καταγγελίες του κ. Αχιλλεόπουλου. Τις δημοσιεύει όμως και περιμένει τις επίσημες και υπεύθυνες απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης...

 

 

 Καταγγελία Αχιλλεόπουλου: 


Καλημέρα σε όλες και όλους σας με υγεία.
 
 
Δεν είναι αλήθεια για το αντλιοστάσιο που υπάρχει στην παραλία Λεχαινών - Μυρσίνης στο Δήμο Ανδραβίδα - Κυλλήνης και για τα λιπάσματα που πέφτουν στη θάλασσα από τις αγροτικές καλλιέργειες που μας λένε και παπαγαλίζουν 50 Χρόνια τώρα ότι ευθύνεται για την μόλυνση της θάλασσας του Κυλλήνιου Κόλπου.  


Εάν αυτό αληθεύει εκεί κοντά στην παραλία που ρέουν τα νερά από το αντλιοστάσιο θα έπρεπε να υπήρχε δάσος μεγάλο από φύκια, φυτά θαλάσσης αφού το λίπασμα είναι τροφή, σύμφωνα με την άποψη επιστήμονα και φίλου της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο.
 
 
Δεν υπάρχει όμως τέτοιο δάσος στον κλειστό Κυλλήνιο κόλπο, όπως υπάρχει στη λίμνη των Ιωαννίνων.
Ποιο παλιά τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης έλεγαν ευθύνονται τα εργοστάσια της ντομάτας που υπήρχαν στην περιοχή τα οποία έχουν κλείσει πάνω από 15 χρόνια τώρα.
 
 
Οι δε αγρότες μας τώρα καλλιεργούν και ποτίζουν με σταγονίδια, τις περισσότερες καλλιέργιες, τα δε λιπάσματα δεν τους περισσεύουν να τα ρίχνουν στη θάλασσα ρε παιδιά.
Κάποια μεγάλα συμφέροντα δεν θέλουν τα μοναδικά στην Ελλάδα στην ΗΛΕΙΑ παραλιακά πανέμορφα χωρία και πόλεις όπως ( Λεχαινά, Κάτω Παναγιά, Μυρσίνη, Νεοχώρι, Βάρδα, Μανωλάδα ) ν' ασχοληθούν οι κάτοικοι με τον τουρισμό αφού τους έχουν καταστρέψει την θάλασσα τους τον Κυλλήνιο κόλπο εδώ και 50 χρόνια.
 
 
Τους θέλουν μόνο αγρότες μάλλον να παράγουν προϊόντα. Έλεος.. 


Παρακαλούμε ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης να ζητήσει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών να πάρει δείγματα νερού από το αντλιοστάσιο σε εβδομαδιαία βάση και να γίνει χημική ανάλυση του για να γνωρίζουν οι πολίτες το βαθμό μόλυνσης της θάλασσας τους από το αντιπλημμυρικά αντλιοστάσιο. 


Αυτή η παραπληροφόρηση γίνεται τώρα 50 χρόνια για να καλύψουν κάποια μεγάλα συμφέροντα που παίζονται ( επτασφράγιστο μυστικό είναι αυτό ) με την πραγματική καταστροφή από τα τοξικά βοθρολύματα του συνοικισμού στην παραλία της Κάτω Παναγιάς. 


Με συνέπεια την καταστροφή και μόλυνση της θάλασσας τον θάνατο της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα καθώς και την βίαιη απαγόρευση της να γεννάει τ' αυγά της στον Κυλληνιο κόλπο 22 χλμ. παραλία 


Επιβάλλεται να σφραγιστεί από τον Δήμο Ανδραβιδας - Κυλλήνης άμεσα ο αγωγός των τοξικών βοθρολυμάτων του συνοικισμού της διασποράς στου Καλογεροπούλου μέχρι να γίνει ο βιολογικός της Κυλλήνης.
Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών στο Δήμο.  


Τα βοθρολύματα των οικογενειών που μένουν στο συνοικισμό να τα παίρνουν με βυτιοφόρα άμεσα και να τ' αδειάζουν σύμφωνα με τον νόμο.
Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ίσως είναι πολύ μεγαλύτερη.  


Από την Εθελοντική μας Ομάδα συστήνουμε στους φίλους και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κυλληνιου Κόλπου στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο Νομό Ηλείας, ας αποφεύγουν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του κόλπου μέχρι να πάρετε επίσημη απάντηση από την Πολιτεία για τους λόγους και την αιτία θανάτου, για τις 30 νεκρές χελώνες που βρεθήκαν στην περιοχή του κόλπου, από τον Αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο από τις 31 Μαρτίου 2021 έως και 2 Απριλίου 2021.
 
 
Καθώς επίσης εάν το νερό της Θάλασσας ολόκληρου του Κυλληνιου Κόλπου είναι κατάλληλο για ψάρεμα, για μπάνιο και για κολύμπι λόγω του ότι ο αγωγός των Τοξικών βοθρολυμάτων ρέει ακόμη παράνομα απ' ευθείας στη θάλασσα, του συνοικισμού της διασποράς ( Καλογερόπουλου ).

 

 

      Το boreiaileia.blogspot.com έχει δώσει "δείγματα γραφής" για την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος ( όπως η υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών ) και έχει αποδείξει ότι δεν εγκαταλείπει μέχρι την τελική δικαίωση. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να δραστηριοποιηθεί όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. Αναμένουμε...   




Για να μην ξεχνάμε… ΜΠΡΑΒΟ Παλαιστινίων στον Ερντογάν για την Αγ. Σοφία




Απίστευτο!!! Μετά το "φιάσκο" στη δομή μεταναστών ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας πανηγυρίζει για ...υδατοδρόμιο






Διαβάστε για το "φιάσκο" στη δομή μεταναστών LM στην Μυρσίνη


Τεράστιο "φιάσκο" στην δομή μεταναστών στην Μυρσίνη(LM) - Την ..."κοπάνησαν" φορείς του κορωνοϊού!  




Ανησυχία από την άφιξη 183 μεταναστών από την Καλαμάτα στη δομή LM - Οι 13 θετικοί στον κορωνοϊό!   




Άλλα θέματα


«Ζεστό χρήμα» έως 4.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις - Ποιοι τα διακαιούνται και πότε




Δήμος Πύργου: "Ώρες αγωνίας" για την Δημοτική Αρχή;




FARGECO: Τέλος στη λειτουργία του εργοστασίου στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών - Μεγαλειώδης δικαίωση των κατοίκων από το ΣτΕ




Για κακουργήματα στο ρέμα Βροντού στη βόρεια Ηλεία ερευνά ο Εισαγγελέας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου