20/5/21

Επιστολή "καταπέλτης" εργαζομένων για τις συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Πύργου!

 

 
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας & Ζαχάρως κ.Χρήστος Γαρύφαλλος 

 

 

Με μια επιστολή - διαμαρτυρία, που προκάλεσε αίσθηση στους δημότες του Πύργου, επέλεξαν οι εργαζόμενοι στον δήμο για να γνωστοποιήσουν το τι πραγματικά συμβαίνει και να διαμαρτυρηθούν για αυτό. 

 

 

Όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια που αναδημοσιεύουμε την επιστολή, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ένα ιδιόμορφο κλίμα ψυχολογικής πίεσης στον χώρο εργασίας τους...   



Το θέμα σίγουρα θα έχει συνέχεια. Διαβάστε με προσοχή την διαμαρτυρία που υπογράφει σύσσωμο το ΔΣ των εργαζομένων. 




ΠΥΡΓΟΣ 17/05/2021 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 268

ΠΡΟΣ : κ. Δήμαρχο Πύργου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο Δ.Σ Αντιδήμαρχοι Γενικό Γραμματέα Δ/νσεις – Τμήματα ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

 

κ. Δήμαρχε,
 

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήσατε με τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας (απουσίαζε ο Πρόεδρος του Δ.Σ που τυγχάνει να είναι και Υπάλληλος της Οικονομικής) καταφερθήκατε με χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια των ύβρεων αποδίδοντας την συμπεριφορά σας αυτή στην κατάσταση που βρήκατε μέσα στο Δήμο με τις κακές πρακτικές από το παρελθόν που έχουν επικρατήσει σε μεγάλο ποσοστό απαξιώνοντας έτσι τόσο την προσωπική όσο και την υπηρεσιακή υπόσταση και αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
 

 

Όλα αυτά τα έχετε επαναλάβει και σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη και σε τοπική εφημερίδα αλλά και σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.
 

 

Με πρωτοφανείς εκφράσεις για τον Δήμαρχο Πύργου που δεν διοικεί «Τάγμα» αλλά Δήμο και οφείλει να συζητά, να συνεργάζεται με τους εργαζόμενους με βάση τις διατάξεις και τους νόμους και όχι απλά «διατάσσειν».


 

Αντί να αναφερθείτε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχει ο Δήμος σε όλες τις ειδικότητες, αντί να αναφερθείτε στην υπέρ προσπάθεια όλου του προσωπικού του Δήμου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και σε συνθήκες πρωτόγνωρες νια την Χώρα μας, επιλέγετε για μια ακόμα φορά να διαχωρίζετε τους εργαζόμενους σε καλά και κακά παιδιά.
 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύργου, προβαίνει σε ενέργειες που απαξιώνουν την υπηρεσιακή αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια των συναδέλφων με καθημερινές «επιθέσεις», ασκώντας λεκτική βία και ψυχολογικό πόλεμο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζομένους και να τους φέρει τον έναν απέναντι στον άλλο.
 

 

Θα περιμέναμε λοιπόν σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε από την πανδημία και που έχει στοιχίσει ήδη την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας στον πλανήτη η Δημοτική Αρχή να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και υπευθυνότητα και να εστιάσει την δράση της στην θωράκιση των εργαζομένων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού.
 

 

Αντί αυτού προσπαθεί να συκοφαντήσει και να απαξιώσει τους εργαζομένους του Δήμου, που ως θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, προστατεύουν τα συμφέροντα του. Ως εκπρόσωποι των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι είμαστε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου, ο οποίος αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα με οποιοδήποτε διοίκηση, εξετάζοντας πάντα με προσοχή το κάθε ζήτημα με ιδιαίτερη βαρύτητα και σύνεση.
 

 

Δεν ζητήσαμε ποτέ να συνδιοικήσουμε το Δήμο Πύργου, άλλωστε για αυτό υπάρχει Δήμαρχος, αλλά και δεν είμαστε με το πλευρό της διοίκησης, όταν αδικούνται συνάδελφοι μας, οι οποίοι καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, να διαφυλάξουν την νομιμότητα και τους πολίτες που ορκίστηκαν να υπηρετούν, προασπίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον.
 

 

Σε ότι αφορά τις όποιες μετακινήσεις προσωπικού επεμβαίνουμε όταν και εφόσον έχουμε αναφορά ή ενόχληση από συνάδελφο και ταυτόχρονα η πράξη αυτή δεν είναι στα πλαίσια της νομιμότητας. Αυτός είναι ο ρόλος μας και σε αυτόν 8α παραμείνουμε πιστοί.
 

 

Σας είχαμε παροτρύνει και στην προηγούμενη συνάντηση μας, που είχατε αναφερθεί στο ίδιο θέμα, να βγείτε να μιλήσετε με ονοματεπώνυμα και ότι στοιχεία έχετε να τα προσκομίσετε στην εισαγγελία. Ο Σύλλογος δεν έχει σκοπό να συγκαλύψει κανέναν υπάλληλο που έχει ενεργήσει με δόλο και ιδιοτέλεια.


 

Δημοσιεύματα τα οποία είναι ανώνυμα και αναφέρονται κατά συναδέλφων, το μόνο που δημιουργούν είναι κλίμα δυσπιστίας και έντασης μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
 

 

Στον Δήμο μας εργάζονται υπάλληλοι – στελέχη με γνώση και εμπειρία οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σύνεση και υπευθυνότητα. Στόχος τους είναι η σωστή λειτουργία του δήμου, τηρώντας την νομιμότητα, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζοντας το δημόσιο χρήμα. Οι ενέργειες τους αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «κακές πρακτικές». 

 

 

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα βοηθήσει στην αποδοτικότητα των υπαλλήλων. Αντίθετα ο φόβος και η έλλειψη εμπιστοσύνης θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα, όπως μείωση της παραγωγικότητας, μετακίνηση στελεχών σε άλλες μονάδες του δημοσίου, με συνέπεια την αποδυνάμωση του Δήμου μας. Ποτέ ο αυταρχισμός δεν οδήγησε σε αγαστή συνεργασία μεγάλων ομάδων εργασίας, στοιχείο που και εσείς έχετε καυτηριάσει αντίστοιχα στην διοίκηση του Νοσοκομείου.
 

 

Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί την αρμονική συνεργασία αιρετών και εργαζομένων για το καλό και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.
 

 

Όσες φορές ζητήσατε την στήριξη μας σε θέματα ύψιστης σημασίας νια την πόλη μας (ΤΕΙ – εμείς πήραμε το ρίσκο και την πρωτοβουλία και κλείσαμε 2 φορές τον Δήμο, Νοσοκομείο – εμείς κάναμε διαδήλωση και πορεία έξω από το Νοσοκομείο, Δρόμος- εμείς συμμετείχαμε με τρία (3) από τα επτά (7) λεωφορεία), είμασταν στο πλευρό σας και το ίδιο θα πράξουμε και πάλι με δυναμικούς αγώνας όταν θα χρειαστεί για το καλό της πόλης,
 

 

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ο Σύλλογος με τα περισσότερα ενεργά μέλη στον Νομό Ηλείας πεντακόσια εξήντα επτά (567), κ. Δήμαρχε,
 

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες της εκάστοτε δημοτικής αρχής, που προασπίζουν την νομιμότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες. Από την Δημοτική Αρχή ζητούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και την εξασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας που τείνει να εκλείψει.
 

 

Ο Σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι, θα είμαστε στο πλευρό σας, για το καλό της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων, με περισσότερη δουλειά, με ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, με νέες προκλήσεις για την κοινωνία και ένα μόνο συναίσθημα, την αγάπη για την πόλη και. την κοινωνία και μόνο έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.
 

 

Τελειώνοντας θέλουμε να ξέρετε ότι μοναδική προτεραιότητα όλων των υπαλλήλων του Δήμου με οποιαδήποτε δημοτική αρχή όπως τόσα χρόνια πράττουμε ήταν και είναι να υπηρετούμε την πόλη μας, με πάθος, ήθος εντιμότητα και αγάπη και πάνω από όλα με απόλυτο σεβασμό και ανθρωπιά προς όλους τους συνδημότες μας γιατί γεννηθήκαμε εδώ, ζούμε εδώ. και αγαπάμε αυτήν την πόλη.
 

Το Δ.Σ




29 προσλήψεις σε δήμους της Ηλείας - Δείτε σε ποιους δήμους ανοίγουν οι θέσεις


 

 

Δήμος Πύργου: "Ώρες αγωνίας" για την Δημοτική Αρχή;   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου