13/5/21

Αιφνιδιαστική επιχείρηση «καταβύθισης τουρκικού γεωτρύπανου» για πρώτη φορά - Σενάριο, δυνάμεις, κατάληξη

 

 


Άσκηση προσβολής και καταστροφής τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, εκτέλεσε για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Πολεμικού Ναυτικού που 

ενημέρωσαν σχετικά το pronews.gr



Η προσομοίωση προσβολής και βύθισης του τουρκικού γεωτρύπανου ήταν η κατάληξη ενός ιδιαίτερα περίπλοκου σεναρίου που εκτελέστηκε με μεγάλη ακρίβεια από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις του ΠΝ και της ΠΑ, προκειμένου να βληθεί το «τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο» κατά την διάρκεια της τακτικής αεροναυτικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης «Αστραπή».  



Να σημειώσουμε ότι είναι διάχυτη πλέον η αίσθηση στο ΓΕΕΘΑ και στο ΠΝ, ότι οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις θα υποστηρίξουν επιχείρηση υποθαλάσσιας γεώτρησης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.  



Χώρος εκτέλεσης του σεναρίου μάχης αποτέλεσε η περιοχή που εκτείνεται από την ανατολική Πελοπόννησο, μέχρι τα Δωδεκάνησα.



Οι δύο ελληνικές φρεγάτες έπλεαν μπροστά από το υποβρύχιο και είχαν απονηώσει τα δύο οργανικά ελικόπτερά τους για να ανιχνεύσουν και εν ανάγκη να καταστρέψουν τυχόν τουρκικά υποβρύχια που θα έπλεαν στην περιοχή.

 

 

Το ελληνικό υποβρύχιο έπρεπε να εκτελέσει βολή τορπίλης SUT η οποία θα έπληττε το τουρκικό γεωτρύπανο στις 23.00 ακριβώς.

 

 

Και έτσι ακριβώς έγινε: Υπό την προστασία των δύο προπορευόμενων φρεγατών το ελληνικό υποβρύχιο εκτέλεσε την βολή που ακριβώς την ορισθείσα ώρα «έπληξε» το ΠΓΥ Προμηθέας (Α-374)! Στις 23.00 ακριβώς η εικονική τορπίλη περνούσε κάτω από τα ύφαλα του «Προμηθέας».  


Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή




Για να μην ξεχνάμε… ΜΠΡΑΒΟ Παλαιστινίων στον Ερντογάν για την Αγ. Σοφία




Απίστευτο!!! Μετά το "φιάσκο" στη δομή μεταναστών ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας πανηγυρίζει για το ...υδατοδρόμιο




Τεράστιο "φιάσκο" στην δομή μεταναστών στην Μυρσίνη(LM) - Την ..."κοπάνησαν" φορείς του κορωνοϊού!




29 προσλήψεις σε δήμους της Ηλείας - Δείτε σε ποιους δήμους ανοίγουν οι θέσεις




"Μαύρο" ξεκίνημα στον τουρισμό - "Τορπίλη" από Γερμανία και Μ.Βρετανία 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου