4/5/21

Ανησυχία από την άφιξη 183 μεταναστών από την Καλαμάτα στη δομή LM - Οι 13 θετικοί στον κορωνοϊό!

 Καμία ενημέρωση από τον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης προς τους δημότες του...



 



      Στην δομή μεταναστών της Μυρσίνης (LM) του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης εγκαταστάθηκαν εχθές οι 183 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν προχθές το απόγευμα στην Καλαμάτα.  


Οι 183 επέβαιναν παράνομα σε πλοίο που απέπλευσε από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Στα μέσα της διαδρομής όμως, εξέπεμψε SOS και το Λιμενικό τους ρυμούλκησε μέχρι το λιμάνι της Καλαμάτας. 


Ελπίζουμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπουν σε καραντίνα και οι 183 καθώς οι 13 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 


Βέβαια ερωτήματα εξακολουθούν να τίθενται, επειδή τόσο ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης όσο και ο Διοικητής της δομής έλεγαν ότι στο LM θα φιλοξενούνταν μόνο φιλήσυχες οικογένειες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.  Το video που θα δείτε στην συνέχεια με τους επιβάτες, δείχνει άλλα πράγματα.  


Πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης να δέχεται τις νέες "καραβιές" των απελπισμένων (οικονομικών ως επί το πλείστον ) μεταναστών να εγκαθίστανται ανάμεσά της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού οι πύλες της κατά τα άλλα φιλεύσπλαχνης και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρώπης έχουν κλείσει ερμητικά για αυτούς;


Στις εγκαταστάσεις του LM στη Μυρσίνη υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή ώστε να μπουν σε καραντίνα οι 13 θετικοί αλλά και οι υπόλοιποι 169 που προς το παρόν ανιχνεύονται ως αρνητικοί, μέχρι να περάσει το κρίσιμο χρονικό διάστημα; 


Ποιος θα επιτηρεί τι συμβαίνει στην δομή και εάν τηρείται η καραντίνα, αφού μετά τις 14.30 οι υπάλληλοι αποχωρούν από την εργασία τους; 


Όποιος θέλει θα μπαίνει και όποιος θέλει θα βγαίνει;


Τι θα κάνει για να προστατέψει τους δημότες του από πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού, ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας;


Απλά και λογικά ερωτήματα θέτουμε και ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις.


Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος ο οποίος φανερά ανήσυχος αναφέρει: 

 

Αγαπητοί μου , συμπολίτισσες και συμπολίτες .Πληροφορήθηκα πριν από δύο περίπου ώρες , πως στην Δομή Φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης θα εγκατασταθούν 182 άτομα , πρόσφυγες και μετανάστες , προερχόμενοι από Καλαμάτα , όπου μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό , ύστερα από βλάβη του πλοιαρίου τους ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου .Ανησυχούμε σοβαρά γιατί ανάμεσα στα άτομα αυτά υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού covid-19. 

 

H Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης δεν είναι κατάλληλη για την λειτουργία της με καθεστώς καραντίνας και περιοριστικών μέτρων για όλους τους πρόσφυγες , παλαιούς και νέους .Ως πολίτες της Μυρσίνης ανησυχούμε σοβαρά και δεν επιθυμούμε την άφιξη των εν λόγω προσφύγων στη Δομή της Μυρσίνης, λόγω ακαταλληλότητας και δυσκολίας εφαρμογής των ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ περιοριστικών μέτρων .

 

Ως πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας Μυρσίνης , έχω επικοινωνήσει με τον Διοικητή της Δομής, έχω ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο του Δήμου μας και όλους τους βουλευτές του νομού μας για το σοβαρό αυτό θέμα , το οποίο θα μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα . Προβλήματα που δεν είχαμε μέχρι σήμερα .Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώνω .


Τέλος, ως boreiaileia.blogspot.com οφείλουμε να αναφέρουμε την παντελή έλλιψη ενημέρωσης από τον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης και τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα. 

 

Μπορεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο διοικητής της δομής να είναι οι υπεύθυνοι για το τι γίνεται μέσα στην δομή αλλά ο δήμαρχος, επειδή είναι υπεύθυνος για την προστασία των δημοτών του, πρέπει να επαγρυπνεί για το τι γίνεται έξω από την δομή φιλοξενίας.

 

Δείτε το video από το eleftheriaonline.gr από όπου είναι και η πηγή του ρεπορτάζ







Διαβάστε για την κατάληξη "φιάσκο" που είχε η υπόθεση με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο 


Τεράστιο "φιάσκο" στην δομή μεταναστών στην Μυρσίνη(LM) - Την ..."κοπάνησαν" φορείς του κορωνοϊού!





Δείτε τι γράφαμε για την υπόθεση στο LM


Νέες καταιγιστικές εξελίξεις για τους 182 μετανάστες στο LM στη Μυρσίνη με 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα...



" Έκαψαν " τον Μηταράκη σαν ...Ιούδα στην Χίο - Οργισμένοι οι νησιώτες για το μεταναστευτικό



Επίδομα τέκνου - Δείτε εάν το δικαιούστε με τις νέες αλλαγές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου