3/5/21

Επιταγές: Προσοχή στην προθεσμία όσων έληγαν τον Απρίλιο για να κερδίσετε την αναστολή - «Πάγος» και στις Μαΐου

 

 

 

       Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αξιόγραφα που έληγαν τον Απρίλιο: Επιταγές, συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή, είναι απαραίτητο να διαβιβασθούν ηλεκτρονικά από όποιον έλκει δικαίωμα ή έχει υποχρέωση (όπως από τους εκδότες ή αποδέκτες ή κομιστές τους) στις Τράπεζες. 


Μόνο με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αναστολή της εξόφλησής τους και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη λίγα 24ωρα προθεσμία.   



Έως τις 6 Μαΐου θα πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά στα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα όσες επιταγές έληγαν εντός του Απριλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναστολή της εξόφλησής τους. Για όσους δεν σπεύσουν έγκαιρα, από 7 Μαΐου οι επιταγές θα εμφανίζονται, θα πληρώνονται ή θα σφραγίζονται κανονικά.



«Πάγος» και στην εξόφληση των επιταγών Μαΐου 

 

«Πάγος» 60 ημερών έχει μπει και στην εξόφληση των επιταγών που λήγουν μέσα στον Μάιο, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών: Σήμερα -έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ελέω πανδημίας- υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες μεταχρονολογημένων αξιογράφων (επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια σε διαταγή) για τα οποία έχει ανασταλεί η εξόφληση. 

 

Συγκεκριμένα, άλλες δύο κατηγορίες αξιογράφων -πέρα από αυτά που η λήξη τους είναι μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο- έχουν πάρει παράταση επιπλέον 30 ημερών στην εξόφλησή του. Πρόκειται, για:

 

  • Όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18-11-2020 έως 31-12-2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 ημέρες και για τα οποία είχε προβλεφθεί επιπλέον παράταση της αναστολής κατά 45 ημέρες,

     

  • Όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης, λήξης ή πληρωμής από τη δημοσίευση της διάταξης έως τις 28-2-2021.


περισσότερες και αναλυτικές λεπτομέρειες στην πηγή 

 

 

 

 Διαβάστε οπωσδήποτε το ακόλουθο άρθρο  


Τέλος εποχής: "Αποσύρονται" από την αγορά οι μεταχρονολογημένες επιταγές!





Δείτε ακόμη τα ακόλουθα 


" Έκαψαν " τον Μηταράκη σαν ...Ιούδα στην Χίο - Οργισμένοι οι νησιώτες για το μεταναστευτικό



Πύργος: Σούπερ φθηνές τιμές σε καθαριστικά για το σπίτι και όχι μόνο, από έναν ...βιβλιοπώλη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου