7/3/21

"Θέλουμε την ζωή μας πίσω" και αυτήν την Κυριακή στον Πύργο!

 Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των πολιτών στην παράνοια των αναποτελεσματικών lockdown 

 


«ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ» ήταν το σύνθημα της νέας κινητοποίησης που έλαβε χώρα την Κυριακή το μεσημέρι  στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Η σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο σημείο είχε προγραμματιστεί μετά το τέλος της προηγούμενης -δεύτερης κατά σειρά- την περασμένη εβδομάδα, τόσο μέσω συνεννοήσεως των συμμετεχόντων, όσο και μέσω διαδικτύου. Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6.00μμ. που ίσχυε μέχρι πρότινος, αλλά και αυτό που ισχύει πλέον τα Σαββατοκύριακα των 7.00μμ. αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» και σημαντικός αριθμός ατόμων για ακόμα μια φορά θέλησε να δείξει πως είναι αντίθετοι με τέτοιου είδους πολιτικές.

Αγανακτισμένοι λοιπόν από τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην Ηλεία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, εξέφρασαν πολίτες του Πύργου, απλώνοντας πανό, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί και εξήγησαν τους λόγους της διαφωνίας τους,  ζητώντας από τον κόσμο να αντιδράσει.  



«ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ» 

Ποιοι είμαστε

Είμαστε απλοί πολίτες χωρίς κομματικές ταυτότητες. Είμαστε υπερασπιστές του Συντάγματος της χώρας μας που έχει καταλυθεί.

. Είμαστε υπερασπιστές των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας που καταπατώνται βάναυσα.

• Δεν είμαστε αρνητές του Cavid-19, είμαστε αρνητές των παράνομων και αναποτελεσματικών μέτρων που μας επιβάλλονται και δεν έχουν καμία σχέση με την αναχαίτισή του.

• Είμαστε ενάντιοι στην φτωχοποίηση, την προσβολή της προσωπικότητάς μας και την ψυχολογική πίεση που μας εξασκούν.

• Είμαστε ενάντιοι στην εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης από διάφορα κέντρα που σκοπεύουν στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και των ανθρώπων προς το χειρότερο,

Τι απαιτούμε:

  • Άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων και καταστημάτων (εμπορικά, εστίαση κλπ.), όπως και όλων των θρησκευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων και λειτουργία τους με υγειονομικούς κανόνες αποφυγής έντονου συνωστισμού.
  • Άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (σχολεία, πανεπιστήμια κλπ) και μέριμνα για την λειτουργία τους σε αποδεκτά υγειονομικά πλαίσια (ολιγομελή τμήματα).
  • Άρση όλων των περιορισμών μετακίνησης , άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και κατάργηση των προστίμων. Κατάργηση των αστυνομικών ελέγχων στους πολίτες για τους λόγους αυτούς.
  •  Άρση των περιορισμών και του αστυνομικού ελέγχου στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.
  •  Όχι στην υποχρέωση εμβολιασμού με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση. Δωρεάν test covid-19 για όσους το επιθυμούν.

πηγή olympianews.gr



Πετάει, πετάει το ...ελαιόλαδο! Αυτές είναι οι νέες τιμές στην Πελοπόννησο


Εδώ τα κρούσματα, εκεί τα κρούσματα, πού είναι τα κρούσματα; Μεγάλη αναστάτωση στην Αμαλιάδα...


"Τρελός χαμός" στον Δήμο Πύργου με ξαφνικές προσλήψεις χωρίς κοινωνικά κριτήρια! Γιατί ..."έτσι τους αρέσει"!


Φοβερές αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στον Δήμο Πύργου από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο στο ραδιόφωνο letrinafm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου