9/3/21

Η δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ λόγω της παταγώδους αποτυχίας του lockdown φέρνει πιο κοντά την κατάργησή του.

 Σε ..."επικοινωνιακό πανικό" η Κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο... 

 

 

Φαίνεται τελικά να κατάλαβαν στην Κυβέρνηση ότι το ...αλύπητο ξύλο στους πολίτες, που πίνουν τον καφέ τους σε μια πλατεία, δεν φέρνει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του covid-19. Όπως άλλωστε και το ίδιο το lockdown. Ένα από τα σκληρότερα στον κόσμο και με διαφορά το σκληρότερο στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν βοηθά στην μείωση του ρυθμού εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά την ίδια στιγμή διαλύει την οικονομία. 

Η απάντηση σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα από την Κυβέρνηση ήταν ...βία. Γιατί τι άλλο είναι αυτό που κάνει με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων 300 ευρώ σε ένα πληθυσμό, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει με "ψευτοεπιδόματα" χωρίς δουλειά σχεδόν ένα χρόνο τώρα; Σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν 300 ευρώ αλλά δεν γνωρίζουν εάν την επόμενη εβδομάδα θα έχουν 50 ευρώ για να αγοράσουν φαγητό για την οικογένειά τους. 

Κακά τα ψέματα! Οι πρωτοφανείς περιορισμοί στην ελευθερία των Ελλήνων έχουν δημιουργήσει συνθήκες ζωής Χούντας. Και μάλιστα πολύ σκληρής μορφής στρατιωτικού καθεστώτος, που δύσκολα συναντά κανείς σε τριτοκοσμικές χώρες. 

Και σε όλα αυτά, ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα το προχθεσινό συμβάν στη Νέα Σμύρνη με την χρήση ωμής βίας, που έκανε όλους τους Έλληνες να ανατριχιάσουν από φρίκη και αγανάκτηση.

Ο κάκιστος χειρισμός από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη όλων αυτών των τραγικών γεγονότων, δείχνει τον "επικοινωνιακό πανικό" στον οποίο βρίσκεται αυτήν την εποχή. Οι κατακόρυφη πτώση στις (πραγματικές και μη δημοσιευμένες) δημοσκοπήσεις απλά μεγαλώνουν τον πανικό της. 

Συνειδητοποίησαν λοιπόν, ότι το σκληρό lockdown δεν φέρνει άλλα αποτελέσματα εκτός από την εξαΰλωση της οικονομίας. Όπως όλα δείχνουν από διαρροές που κάνουν τα στελέχη της Κυβέρνησης προς τα φιλικά μέσα ενημέρωσης, επιθυμία είναι να ανοίξει η Αγορά σταδιακά από την Δευτέρα 22 Μαρτίου. 

Βέβαια, κανείς δεν πιστεύει ότι θα αφήσουν τους Έλληνες να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου με ελεύθερες μετακινήσεις... Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης έχει πάει ...περίπατο, σε ότι αφορά τουλάχιστον τις εξαγγελίες για άρση του lockdown. Τελευταία στιγμή "κάτι" θα συμβεί και ο Μάρτιος θα μας αποχαιρετήσει κλεισμένους στα σπίτια μας από νωρίς... 

Όλα δείχνουν ότι από τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει μια σταδιακή άρση των μέτρων, για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία αργά και βασανιστικά, έως τις αρχές του Ιουνίου με τα μπαρ και τα γυμναστήρια, που θα ανοίξουν τελευταία. 

Τα μηνύματα από τον τουρισμό δεν είναι καλά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των φιλικών προς την Κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης, να μας πείσουν για το αντίθετο. 

Η ..."πώληση" ελπίδας συνεχίζεται. Όπως ακριβώς έγινε με όλες αυτές τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και δημοσιεύσεις για την ενίσχυση των μικρών επιχειρηματιών. Εκατομμύρια από το ένα πρόγραμμα, εκατομμύρια από το άλλο και στο τέλος; Τα γνωστά. Πολλά στους ελάχιστους και στους πολλούς τίποτα. Ψίχουλα. Για να έχουμε να λέμε κάτι. 

 Η ρεαλιστική προσδοκία για τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μεν για μια σημαντική αύξηση από το περσινό "τίποτα" αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσουμε ούτε το 1/3  από τα 19 δισ. εσόδων του 2019.

Το ερώτημα βέβαια είναι, το πόσοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να λειτουργήσουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους. Με ουσιαστικά ανύπαρκτη υποστήριξη (εκτός σε εκείνους τους λίγους που προανέφερα) και με όλα τα χρέη συσσωρευμένα να τους περιμένουν ...στην γωνία. 

Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας των επόμενων μηνών. Γεγονός, το οποίο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πράξεις της δείχνει να το αγνοεί!


"Θέλουμε την ζωή μας πίσω" και αυτήν την Κυριακή στον Πύργο!


Φοβερές αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στον Δήμο Πύργου από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο στο ραδιόφωνο letrinafm.gr


Διαμαρτυρία – καταγγελία από το Κίνημα Ελλήνων Πολιτών «Ορίζω» για ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος Ελλήνων Τσιγγάνων


Πετάει, πετάει το ...ελαιόλαδο! Αυτές είναι οι νέες τιμές στην Πελοπόννησο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου