30/3/21

Έφυγε ο πρώτος Έλληνας τσιγγάνος λογοτέχνης - Θρήνος στην Αμαλιάδα

 Αφήνει πίσω του το σπουδαίο έργο "Γκογκί - Μνήμη" 




Ο Κώστας Χηνάς, ο συγγραφέας των τσιγγάνικων ιστοριών, ο άνθρωπος που μαζί με τον Νίκο Μπατζαλή κατέθεσε την ψυχή του για να μαζευτεί και να γραφτεί όλο το υλικό του βιβλίου " Γκογκί- Μνήμη ", ο βιοπαλαιστής με τα μεγάλα όνειρα έφυγε σήμερα για το μακρύ ταξίδι. 


Το boreiaileia.blogspot.com εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 
 

Το βιογραφικό του Κώστα Χηνά  


Γεννήθηκε το 1962 στο Αίγιο Αχαΐας. Ήταν αυτοδίδακτος. Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες καθώς έμεινε ορφανός από πατέρα στην τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων. 
 
Ακολούθησε από νωρίς το δρόμο της βιοπάλης προκειμένου να βοηθήσει την χήρα μάνα του. Μεγαλώνοντας διάβαζε την Καινή Διαθήκη που ιδιαίτερα τον συγκίνησε. Η αγάπη του για τον Θεό τον οδήγησε να μάθει βυζαντινή μουσική στην εκκλησιαστική σχολή Αγίου Τρύφωνος, προκειμένου να υμνήσει τον Θεό και Κύριο του με δάσκαλο τον κύριο Γεώργιο Παπαγεωργίου. 
 
Επειδή πάντα είχε ανησυχίες για την άγνωστη μέχρι στιγμής ιστορία των χριστιανών τσιγγάνων που έφυγαν το 1922 από τους Κωνσταντινούπολη και επειδή είχε βιωματικές εμπειρίες από τους Κωνσταντινοπολίτες παππούδες του, προσπάθησε να τις μεταφέρει από τη λήθη στο φως της ιστορίας. 
 
Ήταν τελειόφοιτος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου