21/3/21

Έκτακτη είδηση! Ρωσικά άρματα μάχης μπήκαν στην Ανατολική Ουκρανία - Θα εξελιχθεί σε πυρηνική η σύγκρουση;

Διάχυτη η παγκόσμια ανησυχία για τις ...πυρηνικές "διαστάσεις" που μπορεί να λάβει η σύγκρουση Ρωσίας - Δύσης. 



Ρωσικά άρματα μάχης πέρασαν σήμερα το βράδυ τα σύνορα της Ανατολικής Ουκρανίας. Βρίσκονται μέσα στις περιοχές των δύο αποσχισμένων ρωσόφωνων  Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, έχοντας προσκληθεί από τις ηγεσίες των ρωσόφωνων Δημοκρατιών, που κανένα άλλο κράτος στον πλανήτη δεν τις έχει αναγνωρίσει. 


Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει συγκεντρώσει τεράστιο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τους αυτονομιστές ρώσους και ετοιμάζεται να "απελευθερώσει" τα εδάφη της, καθώς δεν αναγνωρίζει καμία απολύτως κρατική υπόσταση στους ρωσόφωνους αυτονομιστές.  

 

Η Ρωσία έχει δώσει σε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς την ρωσική υπηκοότητα και δηλώνει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα επιτρέψει στις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας να ενεργήσουν επιχείρηση εθνοκάθαρσης σε βάρος αυτών των πολιτών. 

 

Ο ίδιος ο Πούτιν έχει απειλήσει το Κίεβο ότι σε περίπτωση που καταφύγει στην βία εναντίον των ροσώφωνων, τότε θα η Ρωσία θα επέμβει και η Ουκρανία "θα απολέσει  την κρατική της υπόσταση".  

 

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Ντόνετσκ με βαρέα όπλα, σε μια νέα επιδείνωση της ήδη έκρυθμης κατάστασης.

 

Και όλα αυτά την ώρα που η Ρωσία μαζί με την συριακή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει ανελέητα, εδώ και λίγες ώρες, εγκαταστάσεις τζιχαντιστών στην βόρεια Συρία, οι οποίοι ενισχύονται με κάθε μλεσο από τους Τούρκους. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση καθώς υπάρχει και εμπλοκή  της Τουρκίας στην Ουκρανία πράγμα που επηρεάζει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα. 

 


Δείτε το video για τα 200 χρόνια αήττητου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού - Δυναμώστε τον ήχο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου