16/3/21

Ολοταχώς προς εκλογές μας οδηγεί η οικονομική κατάρρευση λόγω των σκληρών lockdown

 Στο βάθος συγκυβέρνηση "προθύμων"...  





του Δημήτρη Παπαφώτη

 

Όσο και εάν πασχίζει η Κυβέρνηση να πείσει τον ελληνικό λαό για την επιτυχή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης covid-19 στον οικονομικό τομέα, δεν τα καταφέρνει. Ακόμη και εάν ξεχωρίσουμε τα δημόσια οικονομικά από την ιδιωτική οικονομία (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) η ζημιά είναι τόσο μεγάλη, που το ...πράγμα δεν κουκουλώνεται με τίποτα.  

 

 

Θα μπορούσα να γράψω οικονομικά στοιχεία και αριθμούς αλλά τι νόημα έχει; Εκατομμύρια Έλληνες έχουν ουσιαστικά χάσει τις δουλειές τους και αγωνιούν για το τι τους ξημερώνει... Η πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι λόγω των αυστηρών lockdown η οικονομική πραγματικότητα έχει οριστικά αλλάξει και δεν πρόκειται να επανέλθουν τα πράγματα στο 2019 όταν ανοίξουν και πάλι όλες οι επιχειρήσεις. Όσες καταφέρουν να ανοίξουν...

 

 

Όσο και εάν ακούν από τα φιλικά προς την Κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης για χίλιες δύο χρηματοδοτήσεις, επιδόματα και κάθε είδους οικονομικό βοήθημα "κρατούν" μικρό καλάθι και δεν αλλάζει η ψυχολογία τους. Γιατί;

 

 

Επειδή, έχει ήδη περάσει ένας χρόνος με τον covid-19 και μάθαμε καλά όλοι μας, ότι τα εκατομμύρια δίνονται από την Κυβέρνηση αλλά κάθε φορά ...οι πολλοί παίρνουν τα λίγα και οι λίγοι τα πολλά!  

 

 

Τι θα συμβεί όταν πάψουν να ισχύουν τα προστατευτικά μέτρα; Ήδη ο πτωχευτικός νόμος τίθεται κανονικά σε ισχύ τμηματικά και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα τρομακτικών διαστάσεων  κοινωνικής αντίδρασης καλοκαίρι... 

 

 

Όλα αυτά ασφαλώς και τα γνωρίζει η Κυβέρνηση. Ο χρόνος είναι εναντίον της. Όλες αυτές οι οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες είναι θέμα χρόνου να "σκάσουν" σαν μια κοινωνική "πυρηνική" βόμβα. 

 

 

Το ότι θα συνεχιστεί και για το 2022 η "σχετική οικονομική χαλάρωση" στα δημόσια οικονομικά από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λέει τίποτα στους απλούς πολίτες της Ελλάδας, που βλέπουν έναν οικονομικό "Αρμαγεδδώνα" μπροστά στα μάτια τους.  

 

 

Αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει η Κυβέρνηση. Αν και επιθυμούσε να προσφύγει στις κάλπες αργότερα, όταν θα υπάρχουν έσοδα από τον τουρισμό και περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια. 

 

 

Ο κίνδυνος όμως να χάσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του 2019, οι οποίοι στο κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού θα συνειδητοποιήσουν για τα καλά την καινούργια οικονομική πραγματικότητα, την υποχρεώνει να επιλέξει την ...φυγή προς τα εμπρός. 

 

 

Η κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών έχει ήδη ξεκινήσει αθόρυβα. Όσο περνάει ο καιρός αυτό θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους. Μέχρι τότε η Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα έχει αιφνιδιάσει τους πάντες.  

 

 

Στόχος της είναι οι όσο το δυνατόν μικρότερες εκλογικές απώλειες. Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, πράγμα που καθιστά σχεδόν αδύνατον τον σχηματισμό μιας αυτοδύναμης Κυβέρνησης. 

 

 

Επειδή οι Βρυξέλλες (δηλαδή το γερμανικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο) θα φωνάζουν για "πολιτική σταθερότητα" στην Ελλάδα, τότε θα επιδιωχθεί ο σχηματισμός μιας Κυβέρνησης των "προθύμων" για να υιοθετηθούν οι απαραίτητες οικονομικές "μεταρρυθμίσεις" που θα απαιτούν οι Βρυξέλλες. Με άλλα λόγια ένα νέο Μνημόνιο, μόνο που δεν θα το ονομάσουν έτσι. 

 

 

Εκείνος που θα βγει ενισχυμένος από τις εκλογές λοιπόν, θα έχει το "επάνω χέρι" σε εκείνον τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό. Και ανάλογα με τους πολιτικούς και επικοινωνιακούς χειρισμούς που θα κάνει, θα έχει και το σχετικό πλεονέκτημα στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με διαφορετικό εκλογικό σύστημα, το οποίο δίνει "προίκα" 40 έδρες στο πρώτο κόμμα.

 



29 προσλήψεις σε δήμους της Ηλείας - Δείτε σε ποιους δήμους ανοίγουν οι θέσεις




Κορωνοϊός: Παταγώδης η αποτυχία του αυστηρού lockdown, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί στην Πάτρα!




Απόπειρα αλλαγής κλίματος από Κ. Μητσοτάκη - Εξαγγέλθηκαν νέα μέτρα τόνωσης για 500.000 επιχειρήσεις 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου