20/2/22

Λουγκάνσκ: «Οι δυνάμεις του Κιέβου μας επιτέθηκαν - Είχαν απώλειες και υποχώρησαν»



 

Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προσπάθησαν να επιτεθούν στις θέσεις της, ενώ τονίζει ότι υπήρξαν και απώλειες. 

 

Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή 5 κτιρίων με κατοικίες και απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, σύμφωνα με την Λαϊκή Αστυνομία του Λουγκάνσκ.

 

Επίσης αναφέρεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν σε θέσεις της LPR στην περιοχή Πιονέρσκογιε με συνέπεια το Κίεβο να έχει απώλειες και να υποχωρήσει, σύμφωνα με την υπηρεσία Άμυνας.

 

«Περίπου στις 5 πμ στις 20 Φεβρουαρίου, οπλίτες της 79ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης, έκαναν μία απόπειρα να επιτεθούν σε θέσεις της λαϊκής αστυνομίας στην περιοχή του οικισμού Πιονέρσκογιε. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ο εχθρός να έχει απώλειες και να υποχωρήσει», αναφέρει η ανακοίνωση της λαϊκής αστυνομίας.

 

Στο μεταξύ η αποστολή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός (JCCC), κάνει λόγο για περίπου 50 παραβιάσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (19/02).

 

«Τις τελευταίες 24 ώρες, στις 19 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 49 παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης πυρός από μεριάς των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαρέως πυροβολικού», τόνισαν οι αρχές της LPR σε σχετική τους ανακοίνωση την Κυριακή (20/02).

 

Σύμφωνα με την αναφορά, οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποίησαν επίσης νάρκες διαμετρήματος 120 χιλιοστών, που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ, ενώ βομβάρδιζαν οικισμούς στο Λουγκάνσκ.

 

Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς κλιμακώθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR αντίστοιχα) να αναφέρουν συνεχείς βομβαρδισμούς οικισμών του Ντονμπάς από δυνάμεις του Κιέβου, που παραβιάζουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ. Την Παρασκευή (18/02), DPR και LPR ανακοίνωσαν την εκκένωση των πολιτών τους προς την περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας εν μέσω φόβων για επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

 

 πηγή

 

 


Έτοιμα τα "κοράκια" να "αρπάξουν" ακίνητα κοψοχρονιά – Ποιοι οφειλέτες είναι στο στόχαστρο



 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν δεν υπήρχε καθόλου αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε φθηνό ρεύμα»!

 

 

 

 

«Βόμβα» από τον «στενοχωρημένο» Μ.Γκέιτς: «Δυστυχώς η Όμικρον έκανε καλύτερη δουλειά από τα εμβόλια»

 

 

 

 

Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

 

 

pronews: "Προς επική ήττα η ΝΔ: Δίνει αγώνα για το... 20% - Δημοσκόπηση μεγάλης δυτικής πρεσβείας"  



Απίστευτη κομπίνα με την ΔΕΗ: Πρώτα πήραν δάνειο 1,6 δισ. με υποθήκη τα εργοστάσια λιγνίτη - Μετά τα έκλεισαν - Μετά την πούλησαν!





"Βόμβα" από Δανία: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία» 

 

 


EKTAKTO - Συνελήφθη ο Μ.Φουρθιώτης - Είχε προαναγγείλει «ροζ» βίντεο με υπουργούς της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη





Ένα μήνα στον πάγο η αγορά του ελαιολάδου, στην αναμονή οι ελαιοπαραγωγοί

 

 




Σε απεργία οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου – Τι καταλογίζουν αγανακτισμένοι εργαζόμενοι στο Δήμαρχο





(φωτογραφίες) Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Χιλιάδες κόσμου 

 

 


Θεσσαλονίκη: 12 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές τους 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου