3/7/20

Στρατηγικό σχέδιο για το καρπούζι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Πρόταση για αναβίωση του Ινστιτούτου "Κόροιβος"... 


 
Σκέψεις για αποτελεσματικότερο τρόπο προώθησης του καρπουζιού.



Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για κάποιες σκέψεις και ιδέες από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, για την στρατηγική προώθησης του καρπουζιού.  



Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων και των προθέσεων. Εμείς κρατάμε ως θετικό το γεγονός ότι επιχειρείται να θεσμοθετηθεί κάτι συγκεκριμένο, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς (και όχι περιστασιακά) για να προωθεί τις πωλήσεις των χιλιάδων τόνων καρπουζιού, που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα.



Περισσότερα για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορείτε να διαβάσετε στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί και μας έστειλε το Γραφείο Ενημέρωσης Τύπου.  



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στρατηγικό σχέδιο για το καρπούζι …και μπροστά «αναγέννηση» του Ινστιτούτου Κοροίβου !

 
Τα στρατηγικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να μπουν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής καρπουζιού στην Ηλεία συζητήθηκαν σε μια ακόμα τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου. 



Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος με τον αντιπρόεδρο Αντώνη Παρασκευόπουλο ( και με την ιδιότητα και του αντιπροέδρου Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ) και ο καθηγητής πανεπιστημίου Βιοτεχνολογίας Φαρμακευτικών Φυτών Άγγελος Κανελλής.  



Στην συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν επιστημονικοί και θεσμικοί φορείς ώστε να αποκτήσει το Ηλειακό καρπούζι την παγκόσμια αναγνώριση( που καταγράφεται με επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με περισσότερους από 120.000 τόνους!) με άμεσο οικονομικό αντίκρισμα στους παραγωγούς. 



Για μια ακόμα φορά τέθηκε στην συζήτηση η «αναγέννηση» του Ινστιτούτου Κοροίβου που μπορεί να καταστεί βασικός πυλώνας και επιστημονική βάση με καταρτισμένο προσωπικό για το σύνολο των κηπευτικών προιόντων της περιοχής. 



Διατυπώθηκε επίσης η θέση ότι πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί με την δημιουργία Ομάδας Παραγωγών και την σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης όπως αυτή στα πρότυπα του βαμβακιού. 



Η διασύνδεση με τους επιστημονικούς φορείς θα πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για να μπουν οι βάσεις της οποιαδήποτε προσπάθειας γι αυτό και συμφωνήθηκε μέχρι τέλος Ιουλίου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη να υπάρξει συνάντηση με διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου. 



« Θα κινηθούμε ταχύτητα με στόχο το αποτέλεσμα ώστε το σχέδιο δράσης μας να φανεί σε ένα βαθμό τη νέα καλλιεργητική σεζόν. 



Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας όχι πρόσκαιρα αλλά με σχέδιο για το μέλλον του προϊόντος μας στην παγκόσμια αγορά» επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: 



«Το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι επιστήμη και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παραγόντων , χρειάζεται διαχρονική προσπάθεια όχι προσωρινά μπαλώματα χωρίς αύριο…»





Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 
















Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου