3/6/20

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη!

Λυμπέρης: " Η πολιτική δικαίωση ήρθε πριν ένα χρόνο, με το ..."πόρισμα" του Λαού στην κάλπη"!



" Ήρθα για να κάνω έργα, όχι για ...τσιμπούσι "!!!


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για την συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.



Ο λόγος ήταν, η έντονη ανάγκη να μιλήσει για το τι πραγματικά έχει γίνει με τις πληρωμές του Δήμου Ήλιδας σε μελετητικό γραφείο, ύστερα από τις καταγγελίες για ακύρωση τεχνικών έργων, με ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση, ώστε να πληρωθούν οι αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ του συγκεκριμένου γραφείου.



Να θυμίσουμε, ότι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε τις παραπάνω καταγγελίες, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο ως τον " διαχρονικό συνεργάτη - μελετητή του Δημάρχου Ήλιδας ", αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα και δημιουργώντας εντυπώσεις...



Η μεγάλη ανατροπή των εντυπώσεων!!!



Όπως όμως αποκάλυψε ο Γιάννης Λυμπέρης, το συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο το βρήκε ήδη να συνεργάζεται από παλιά με τον τότε Δήμο Αμαλιάδας. 



Μάλιστα, η πρώτη επαφή ήταν το 2000, όταν υπήρξε ανάγκη για να επικαιροποιηθεί μια μελέτη για τον παραλιακό δρόμο, την οποία είχε εκπονήσει το συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο από το ...μακρινό 1992(!!!) για λογαριασμό του δήμου Αμαλιάδας.



"Τότε κάναμε διαγωνισμό, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.  Συστάθηκε μια επιτροπή για να επιλέξει μεταξύ δεκατεσσάρων (!!!) μελετητικών γραφείων, σε ποιο  θα ανατεθεί η επικαιροποίηση, αλλά και οι άλλες μελέτες για τα έργα που θέλαμε να κάνουμε. Συνεδριακό κέντρο, φυλακές, διυλιστήριο" είπε ο Γιάννης Λυμπέρης. 



Η αποκάλυψη όμως, η οποία άλλαξε άρδην τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί, είναι ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος ήταν ο Πρόεδρος αυτής της επιτροπής(!!!) 



Με την δική του υπογραφή ανατέθηκαν, όχι μόνο αυτή η μελέτη στο εν λόγω μελετητικό γραφείο αλλά και όλες οι υπόλοιπες που χρειάστηκαν, για όσο διάστημα ήταν Αντιδήμαρχος και "έβαζε από κάτω την υπογραφή του", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Λυμπέρης!!!



" Επιτέλους, αυτή η αθλιότητα των ψευδών κατηγοριών εις βάρος μου, για το συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο πρέπει να σταματήσει! Το χρησιμοποίησαν πέντε χρόνια και δεν έπιασε!
Ο Λαός έδωσε το πόρισμα στις κάλπες...  



Ο δικαστικός αγώνας του δήμου εναντίον των μελετητικών γραφείων και όποιων άλλων, είναι μπροστά. Τα λεφτά θα τα πάρουμε γιατί τις δίκες θα τις παλέψουμε ", συνέχισε ο Δήμαρχος και τόνισε πως "όσα χρήματα χαθούν θα τα πάρει από το υπουργείο για να συνεχίσει τα έργα. Οι δημότες ¨Ηλιδας δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη". 



Ο Δήμαρχος ¨Ηλιδας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρήκε το 2019 τα έργα που είχε αφήσει πίσω του το 2014. 



Τόνισε ότι, η Δημοτική Αρχή επί της πενταετίας του .κ. Χριστοδουλόπουλου όχι μόνο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει και να λειτουργήσει τα έργα που βρήκε αλλά τα άφησε να απαξιωθούν και να "σαπίσουν"... 



Επειδή, ο λόγος του ήταν χειμαρρώδης και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, τα οποία όμως δεν υπάρχει ο χώρος να αναφερθούν όλα στο ίδιο άρθρο, θα ακολουθήσει η δημοσίευση από εμάς και ενός δεύτερου άρθρου πολύ σύντομα.  



Το boreiaileia.blogspot.com θέλει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Δημάρχου Ήλιδας, ως παράδειγμα και για τους άλλους Δημάρχους. 
Ως παρότρυνση δηλαδή, για όταν ακούγονται σοβαρά υπονοούμενα και σχολιασμοί σε έργα ή παραλήψεις τους, θα πρέπει να απαντούν με ξεκάθαρα επιχειρήματα, όπως ακριβώς έκανε ο Δήμαρχος ΄Ηλιδας. 
Δεν πρέπει να επιτρέπουν να μένουν οι ...εντυπώσεις, επειδή γνωρίζουν ή νομίζουν ότι έχουν δίκιο. Οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Θα πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει. Δεν γίνεται αλλιώς...  




 Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας


Θρίλερ στους Αγίους Θεοδώρους με απειλές θανάτου εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Κατσαμπέρη;



FARGECO - Οριστική αναστολή λειτουργίας υπέγραψε ο Βασίλης Γιαννόπουλος!



Πάλι χωρίς νερό ο Πύργος και ο κ. Αντωνακόπουλος επιμένει στο "χαράτσι Ερύμανθου"!



Το "χούι" της σουπιάς, μια επιστολή του Τάκη Αντωνακόπουλου και τα δημοτικά τέλη!



"Με την πλάτη στον τοίχο"! Δεν έπεισε ο Δήμαρχος - "τσιμουδιά" για το ανασφάλιστο όχημα...





Διαβάστε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου