25/6/20

Έκτακτο! Χαμός και πάλι στο Δ.Λ.Τ. Πύργου με καταλυτική παρέμβαση - ερώτηση Ανδριόλα!

Μεγάλη αναστάτωση στον Πύργο, μετά την ερώτηση - "βόμβα" Ανδριόλα για τις 322.000 ευρώ!  



 
Σε πολιτική ...τρικυμία και πάλι το Δ.Λ.Τ. Πύργου!


 
 
Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για τη νέα αναστάτωση και το νέο θέμα συζήτησης στον Πύργο, που αφορά και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και την εύστοχη δημόσια ερώτηση του κ. Ανδριόλα. 




"Τι συμβαίνει με τις 322.000 ευρώ που θα δοθούν για συμβουλευτικές υπηρεσίες; Για ποιον λόγο ακριβώς θα δοθούν";  αναρωτήθηκε δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ανδριόλας και η ..."φωτιά" στον Πύργο φούντωσε! 



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εχθές, ο κ. Ανδριόλας έκανε μια πρώτη δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο facebook με την οποία γνωστοποίησε το θέμα της ...ιλιγγιώδους αμοιβής των 18.000 ευρώ τον μήνα. 



Ναι, ναι. Καλά διαβάσατε. Δεν έχει γίνει λάθος στον αριθμό των μηδενικών! Είναι 18.000 ευρώ για κάθε μήνα. Αφορά την περίοδο από το β΄εξάμηνο του 2020 και ολόκληρο το 2021. 



Για να δούμε τι ακριβώς έγραψε εχθές ο κ. Ανδριόλας. 


Τα πράγματα είναι απλά: όταν δίνεις 199.000€ το χρόνο ή 320.000€ για 18 μήνες ή περίπου 18.000€/μήνα για υπηρεσίες ουσιαστικά τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης (τεχνικού συμβούλου), τότε θα πρέπει τα οικονομικά σου να είναι ανθηρά (και όχι μία διαλυμένη κατάσταση) και ταυτόχρονα να έχεις μεγάλες και συγκεκριμένες απαιτήσεις προσδοκίες και οφέλη από την εν λόγω σύμβαση (που καλό θα ήταν να τις επικοινωνήσεις με τους δημότες).



 Αυτή η δημοσίευση λοιπόν, αρχικά δημιούργησε ένα "μούδιασμα" σε κάποιους ενώ στους περισσότερους κάποιες ..."περίεργες" σκέψεις. 



Εκείνο όμως που "ταρακούνησε" για τα καλά τα πράγματα και έδωσε το έναυσμα για πολλές συζητήσεις, ήταν ένα σχόλιο - απάντηση του κ. Ανδριόλα στην ερώτηση  " Συγγνώμη για που είναι αυτά τα χρήματα ?? Για ένα άτομο η πολλούς υπαλλήλους ?? " που του έγραψε μια αναγνώστρια.



Η απάντησή του ήταν η εξής:   

" Εάν βρεις χρόνο κατέβασε την σύμβαση από τον ΑΔΑ με αναζήτηση στο google και διάβασε το αντικείμενο.  Είναι σύμβαση με εταιρεία. 

Πόσους θα απασχολήσει η εταιρεία για την υπηρεσία αυτή, δεν μπορώ να γνωρίζω. 

Και δεν μπορώ να γνωρίζω αφού πουθενά δεν ορίζονται σαφώς αυτά που θέλω να μου παραδώσει. 

Για παράδειγμα: υποστήριξη της τεχνικής μου υπηρεσίας για έργα ΕΣΠΑ. Για Ποιά έργα? 

Ένα νέο λιμάνι?  Ένα νέο κτίριο? 

Τί είδους υποστήριξη αφού τις μελέτες θα τις κάνουν οι δικές μου Υπηρεσίες όπως λέει η σύμβαση. Θα φτιάχνουν τα χαρτιά και τις αιτήσεις?!
 
Γι αυτό λέω ότι χρειάζεται επικοινωνία-γνωστοποίηση: τι ακριβώς θες, τι οραματίζεσαι, και πόσο θα κερδίσεις από αυτή την σύμβαση για να τους δίνεις 200.000 το χρόνο "



Και ενώ όλα αυτά έγιναν εχθές, επανήλθε σήμερα για να γίνει ακόμη πιο ...βαθύ το μυστήριο που περιτριγυρίζει αυτήν τη σύμβαση συνεργασίας. Διαβάστε τι έγραψε σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής του δημοσίευσης:


" Διευκρίνιση περί ανάθεσης 322.000€ στην ΔΕΠΑΝ... Νο2
 


Ζήτησα εχθές (με κόσμιο τρόπο) να γνωστοποιηθεί στους δημότες εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου για ποιες συγκεκριμένα υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου θα πληρώσουν 123.000 για το β’ εξάμηνο του 2020 και άλλες 199.000€ για το 2021.
 

Δεν θα επανερχόμουν εάν έστω και εμμέσως δεν μου απαντούσαν και δεν είχαν "σπάσει τα τηλέφωνα". Ισχυρίστηκαν ότι η σύμβαση με ΔΕΠΑΝ (ως τεχνικός σύμβουλος) αποδίδει έργο μελετών για την ένταξη έργων και επιβλέπει έργα (γενικώς και αορίστως χωρίς ποια έργα θέλουν να εκτλέσουν). 


Είπαν ότι έτσι θα προχωρήσουν με ταχύτητα έργα και μελέτες στο Λιμάνι.
 

Φευ! Στην πιο αθώα περίπτωση δεν ξέρουν που έβαλαν την υπογραφή τους και ομοίως τα μέλη του Δ.Σ. δεν ξέρουν τι ψήφισαν. 


Στην παρ. 3 και σελίδα 15 της απόφασης με ΑΔΑ 660ΠΟΛΚΑ-3ΝΥ αναφέρεται ξεκάθαρα: 


«Το αντικείμενο του έργου δεν περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης ή την επίβλεψη έργων, ούτε συνδέεται με την εκτέλεση δημοσίων έργων...».
 

Όταν μάθετε τι τελικά ψηφίσατε εκεί στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και γιατί θα πληρώνετε περί τις 18.000€ μηνιαίως για τους επόμενους 18 μήνες, καλό θα ήταν να μας πείτε. 


Αλλά αυτή τη φορά να τους ρωτήσετε και στην ενημέρωση να μας πείτε και καμιά αλήθεια ".


Το boreiaileia.blogspot.com θα παρακολουθεί το θέμα στενά και θα σας ενημερώνει. Να σας θυμίσουμε ότι ο κ. Αντωνακόπουλος δεν έχει ακόμη απαντήσει για το ανασφάλιστο όχημα, χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ και χωρίς διαταγή κίνησης, το οποίο οδηγούσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου... 
Στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει εν μέσω κορονοϊού για να απαντήσει δεν είπε ούτε λέξη για το συγκεκριμένο θέμα. Ευκαιρία να απαντήσει για όλα μαζί τώρα. Θα το πράξει; 




Διαβάστε τη συνέχεια της αποκάλυψης Ανδριόλα. Δείτε τι έγραψε την επόμενη ημέρα...





Διαβάστε σχετικά άρθρα μας 















 
 
Και κάποια άλλα εξίσου ενδιαφέροντα...   
 
  

 
 
 
 
 
 
 
 







 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου