18/7/21

Κατώτατος μισθός: Πότε συνεδριάζουν - Η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας και οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

 

 

 

 

 

 Την Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με πληροφορίες. 


 

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη λήψη των αποφάσεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, προφανώς κρατά κλειστά τα χαρτιά του ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου καθώς σε σχετικές ερωτήσεις τονίζει ωστόσο ότι θα ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα με τρόπο τεκμηριωμένο και επιστημονικό και με βάση τις αντοχές της οικονομίας.
 

 

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα υποβάλει τη σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, σταθμίζει τρεις παράγοντες:


 

- Τις εισηγήσεις κοινωνικών εταίρων και επιστημονικών φορέων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης, η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σημειώνεται ότι το μοντέλο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, ύστερα από διαβούλευση, εφαρμόζεται ευρέως διεθνώς και περιλαμβάνεται σε πρόταση Οδηγίας της ΕΕ που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.
 

 

- Τις αντοχές της οικονομίας στο πλαίσιο που διαμορφώνει η πανδημία, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες που επλήγησαν.
 

 

- Τις ανάγκες των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με καταγεγραμμένη ύφεση 8,2% το 2020, λόγω του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, για το 2021, υπάρχουν θετικές εκτιμήσεις για την προοπτική της οικονομίας, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλά για ανάπτυξη 4,2%

 τη συνέχεια διαβάστε την με ένα κλικ στην πηγή

 

 

 

 

 

 

Οι 6 λόγοι για τους οποίους θα γίνει «πάρτι» στα ακίνητα

 

 

 

 

 

Κτηματολόγιο: Αλλάζουν όλα σε αγοραπωλησίες - μεταβιβάσεις ακινήτων

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου