24/7/21

Προσοχή: Αυτές οι δίαιτες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες

 







Παρά τους πολυάριθμους ισχυρισμούς για βελτιωμένη υγεία από τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές της δίαιτας αποτοξίνωσης, τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης δεν έχουν κλινικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους.

 

 

«Δίαιτες Detox»: Οι «δίαιτες αποτοξίνωσης» ή τα σχέδια διατροφής που έχουν σχεδιαστεί για να «αποτοξινώνουν» το σώμα από τοξικές ουσίες, είναι δημοφιλή στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της υγείας τους. Αλλά είναι ευεργετικά ή επιβλαβή; Οι δίαιτες Detox είναι δημοφιλείς, αλλά είναι καλές για την υγεία;

 

 

Σχεδιασμός από τον Diego Sabogal  

 

 

Η προώθηση σχεδίων διατροφής ως τρόπου αποτοξίνωσης του σώματος είναι πολύ συχνή. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν συνήθως διατροφικούς περιορισμούς και συμπλήρωση με διάφορα θρεπτικά συστατικά και βότανα. 

Παρόλο που οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι δημοφιλείς στον κόσμο της ευεξίας, οι περισσότερες από αυτές τις δίαιτες είναι περιττές και μερικές μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβείς για τη γενική υγεία. Σε αυτό το Special Feature, εξηγούμε τι είναι οι δίαιτες αποτοξίνωσης και βλέπουμε τι λέει η επιστήμη για το αν προσφέρουν οφέλη για την υγεία. 

 

 

Πώς αποτοξινώνει το σώμα; Ως μέρος της συνεχούς εργασίας του για να παραμείνει υγιές, το σώμα αφαιρεί συνεχώς δυνητικά επιβλαβείς ουσίες μέσω αποτοξίνωσης. Το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματος είναι πολύπλοκο και περιλαμβάνει πολλά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών και του δέρματος.

 

 

Οι φυσιολογικές μεταβολικές διεργασίες παράγουν τοξίνες ενδογενώς, αλλά ο οργανισμός τις αποκτά εξωγενώς μέσω της έκθεσης σε φάρμακα και χημικές ουσίες στα τρόφιμα και στο περιβάλλον. Η αποτοξίνωση περιλαμβάνει μεταβολικές διεργασίες που ονομάζονται βιομετατροπή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αλλοίωση της χημικής δομής των τοξικών ουσιών τις καθιστά ανενεργείς.

η συνέχεια στην πηγή






Αποτοξίνωση: Τα 5 μυστικά για να πετύχει 100%










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου