26/6/21

Ροδάκινα, σταφύλια, σύκα, πορτοκάλια με ενίσχυση 3.000 ευρώ/στρέμμα με αναδιάρθρωση καλλιεργειών!

 

 

 

 

 

           Για το πρώτο τρίµηνο του 2022 εγκρίθηκε η δηµοσίευση της προκήρυξη της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να καλύψει δαπάνες έως 3.000 ευρώ το στρέµµα για εκρίζωση - αναφύτευση ροδάκινων, επιτραπέζιων σταφυλιών, σταφίδας, σύκου (που πάει για αποξήρανση) και πορτοκαλιών σε επιλεγµένες περιοχές της χώρας.

 

 

Η επιδότηση θα δίνεται στο 80% του κόστους αναδιάρθρωσης, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Οικονοµικών, που θα καλύπτει την εκρίζωση της παλιάς φυτείας, τη φύτευση της νέας και το διαφυγόν εισόδηµα που προκύπτει µέχρι να γίνει παραγωγική η καλλιέργεια. «Επισηµαίνεται ότι το κόστος αναδιάρθρωσης των δενδροκαλλιεργειών θα είναι 3.000 ευρώ ανά στρέµµα», επεσήµανε σε σχετική του δήλωση ο υφυπουργός Οικονοµικών, και ως εκ τούτου, η ενίσχυση πάνω σε αυτό το ποσό υπολογίζεται στα 2.400 ευρώ ανά στρέµµα, µε τα υπόλοιπα χρήµατα να είναι υποχρέωση του παραγωγού να τα καλύψει.

 

 η συνέχεια στις πηγές

 

 

 

Αξιότιμε Δήμαρχε Πύργου, ο Δήμαρχος Θήρας κέρδισε το "στοίχημα" της κρουαζιέρας! Εσείς τι θα κάνετε εκτός από επιστολές;

 

 

 

 

"Βράζουν" οι καταστηματάρχες σε Κατάκολο και Αρχαία Ολυμπία. Έρχονται εξελίξεις...

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου