12/6/21

Η Ηλεία τι κάνει για το ελαιόλαδο; Στην Καλαμάτα ξεκινά σήμερα το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου! Ακούει κανείς;

 

 

 
Μέχρι πότε οι Ηλείοι ελαιοπαραγωγοί θα πουλάνε "για ψίχουλα" τον θησαυρό του τόπου τους;

 

 

του Δημήτρη Παπαφώτη


           Στην Ηλεία όλοι μιλάνε για το "αρίστης ποιότητας" ελαιόλαδο που παράγει αυτός ο "ευλογημένος" τόπος και μένουν ...εκεί. Τίποτα άλλο. Εκτός από ...γκρίνια! Πολύ γκρίνια. 



Γκρίνια για τις χαμηλές τιμές. Γκρίνια για τις αποζημιώσεις. Μόνο γκρίνια. Κάποιοι άλλοι όμως προχωρούν παρακάτω. Δεν θα αναφερθώ στους (πάντοτε όπως θέλει ο αγροτικός μύθος) πολιτικώς "ευνοημένους" κρητικούς. Θα σας ζητήσω να κοιτάξουμε δίπλα μας. 



Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Ελίτ”. 



             Οι γείτονές μας Μεσσήνιοι, αφού σταμάτησαν να γκρινιάζουν για τους ...κρητικούς, κατάλαβαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν από μόνοι τους για να προωθήσουν το ελαιόλαδό τους.  


 

"Όμορφα" και συντονισμένα λοιπόν, χωρίς να βάζει τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον, αποφάσισαν να δράσουν και τα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Τουλάχιστον εκείνοι ξεκίνησαν... Εμείς πότε;

 

 

Θα σας ενημερώσω ότι το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιόλαδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποιότητας Kalamata Olive Oil Awards 2021.

 

 

Ασφαλώς, υπάρχει και website  Κανονικό website. Όχι μια σελιδούλα στο facebook έτσι, για να έχουμε να λέμε ότι κάναμε κάτι. Σας είπα. Το έχουν πάρει σοβαρά το θέμα της προώθησης του ελαιολάδου τους...  

 

 

Διαβάστε περισσότερα για το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου, μπας και πάρουμε καμία ιδέα από σοβαρές προσπάθειες. Κάντε ένα κλικ εδώ.

 

 

 Εάν διαφωνείτε με όσα γράφω, παρακαλώ γράψτε το στα σχόλια. Ευχαριστώ.

 

 

 

 

Τιμή ελαιολάδου: Συνεχίζουν να χαμογελούν οι ελαιοπαραγωγοί και οι "υψηλές πτήσεις" των τιμών...

 

 

 

 

Πετάει, πετάει το ...ελαιόλαδο! Αυτές είναι οι νέες τιμές στην Πελοπόννησο

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου