15/1/22

2021: Ποιος δήμαρχος είναι ο Μεγάλος Hττημένος στην Ηλεία;



 

 Το 2021 μας έχει αφήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Στο boreiaileia.blogspot.com το θεωρούμε ασφαλές χρονικό διάστημα, ώστε να αξιολογήσουμε σωστά το ποιος ήταν ο μεγάλος ηττημένος στην Ηλεία για το 2021. 


Αναλογιζόμενοι τα γεγονότα καταλήγουμε με βεβαιότητα ότι αυτός δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. 


Ο κ. Αντωνακόπουλος υπέστη μια δεινή πολιτική ήττα τον Δεκέμβριο του 2021. Ναι. Σωστά σκεφτήκατε. Αναφερόμαστε στην εμπλοκή του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.  


Μάλιστα, η πολιτική ήττα του Δημάρχου Πύργου ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπου είμαστε σε θέση να κάνουμε λόγο για ένα σωστό πολιτικό Βατερλώ στην έως τώρα πολιτική καριέρα του κ. Αντωνακόπουλου. 

 

 

 

Τι συνέβη; 

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο νυν Δήμαρχος Πύργου είχε την πολιτικώς ατυχή "έμπνευση" να υποστηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. 


Και όταν γράφουμε "ανοιχτά" κυριολεκτούμε. Τι πρωτοσέλιδες φωτογραφίες, τι δηλώσεις στα ΜΜΕ, τι δημόσιες υπογραφές και δεσμεύσεις υπέρ του κ. Γιώργου Παπανδρέου. 


Φευ! Ο Δήμαρχος Πύργου τον στήριξε με όλες του τις δυνάμεις αλλά αυτές αποδείχθηκαν στο τέλος ...λίγες. Πολύ λίγες!!! 


Ήρθε η σκληρή πραγματικότητα των επίσημων αποτελεσμάτων να αποδείξει σε όλους ότι το πολιτικό ..."ανάστημα" του αξιότιμου κ. Αντωνακόπουλου δεν ήταν του ...ύψους που οι πολιτικοί του συνεργάτες διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά τα δύο τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Πύργου.




Γιατί είναι πολιτικό Βατερλώ;

Κάποιος αναγνώστης μας μπορεί να σκεφτεί: 

-Ωραία. Ο κ. Παπανδρέου έχασε πανελλαδικώς από τον κ. Ανδρουλάκη. Γιατί αυτό το αποτέλεσμα συγκεκριμένα στον Πύργο είναι κάτι το τόσο φοβερό; 


Επειδή αλλού κέρδισε! Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, ο κ. Παπανδρέου έχασε με μεγάλη διαφορά στον Πύργο ενώ αντιθέτως στην Αμαλιάδα κέρδισε. Εκεί όμως, είχε αναλάβει την πολιτική του στήριξη ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. 

 

Καταλαβαίνετε τώρα την μεγάλη αντίθεση; Ο μεν Γιάννης Λυμπέρης απέδειξε με την τοπική νίκη του κ. Παπανδρέου ότι ο πολιτικός λόγος του Δημάρχου στην πόλη του την Αμαλιάδα, ακόμη "μετράει".


Ο δε αξιότιμος κ. Αντωνακόπουλος απέδειξε άθελά του το ακριβώς αντίθετο!!!


Απέδειξε δηλαδή, ότι απλά δεν μπορεί να τα καταφέρει. Ακόμη και μέσα στην έδρα του. Σημειώστε, ότι η κάλπη είχε στηθεί μέσα στο ίδιο του το Δημαρχείο, με όλους τους αντιδημάρχους να υποστηρίζουν για μήνες, με ιδιαίτερο ζήλο, την πολιτική προσπάθεια του Δημάρχου τους...

 

 Για την ιστορία να σας θυμίσουμε ότι την πρώτη Κυριακή στην Αμαλιάδα κέρδισε ο κ. Παπανδρέου με 574 ψήφους έναντι 414. Ενώ στον Πύργο, συγκέντρωσε μόλις 540 ψηφους έναντι των 668 του κ. Ανδρουλάκη!


Την δεύτερη Κυριακή τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα! Ο Δήμαρχος Πύργου με τους συνεργάτες του όχι μόνο δεν πήραν περισσότερες ψήφους από την πρώτη Κυριακή σε απόλυτους αριθμούς αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να συγκρατήσουν εκείνους της πρώτης Κυριακής!!! 


Οι 540 ψήφοι της πρώτης Κυριακής "κατέρρευσαν" στις 397 ψήφους (!!!) με τον κ. Ανδρουλάκη να ..."εκτοξεύεται" στις 757.

 

 

Η επόμενη ημέρα

Και τώρα; Πώς έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στον Πύργο για τον αξιοσέβαστο κ. Αντωνακόπουλο; 

 

Το πολιτικό αποτέλεσμα που παρήγαγε η εσωκομματική κάλπη στην πρωτεύουσα της Ηλείας, μοιραία οδηγεί σε ένα αργά εξελισσόμενο μεν αλλά μη αναστρέψιμο δε ντόμινο εξελίξεων και πολιτικών διεργασιών.

 

         Εκείνοι που υπολόγιζαν ότι μπορούσαν να "ακουμπήσουν" επάνω του για να υλοποιήσουν τους μελλοντικούς σχεδιασμούς τους, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τώρα, ότι αυτό ίσως να μην είναι πλέον εφικτό.

 

Έτσι, αρχίζουν σιγά - σιγά να σκέφτονται και να αναζητούν άλλα "μονοπάτια" για το 2023. Μονοπάτια τέτοια, που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 


      Υπάρχουν όμως και οι άλλοι. Εκείνοι που ήταν και είναι πολιτικώς απέναντι. Και αυτοί κάνουν επίσης, ανάλογους συλλογισμούς. Ότι δηλαδή, ο νυν Δήμαρχος Πύργου δεν αποτελεί έναν ιδιαίτερα δύσκολο πολιτικό αντίπαλο.

 

 Ή τουλάχιστον, όχι τόσο δύσκολο όσο φανταζόντουσαν πριν διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στον Πύργο. 


Από όσα ακούμε στο παρασκήνιο, η "όρεξη" άνοιξε σε πολλούς μετά τον Δεκέμβριο του 2021. Έτσι λοιπόν, η προηγούμενη χρονιά έφυγε αποδεικνύοντας πέρα πάσης αμφιβολίας, ότι η πολιτική δύναμη του νυν Δημάρχου Πύργου έχει συρρικνωθεί κατά πολύ σε σχέση με τον Μάιο του 2019. 


Και αυτό είναι κάτι (σας διαβεβαιώνουμε) που θα το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όλοι όσοι κάνουν πολιτικούς σχεδιασμούς για τον Οκτώβριο του 2023 ο οποίος ξαφνικά, δεν φαίνεται και τόσο μακρινός τελικά...





ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος 240 ευρώ - Πώς να κάνετε αίτηση



 

 

Δελτίο Τύπου "φωτιά" για το τι έγινε εχθές στον Δήμο Πύργου από τον Χ. Μιχαλακόπουλο

 

 

 

 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Ηχηρό ράπισμα στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Πύργου"...

 

 

 

 

Καννής: "Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας που εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο" 

 

 

 

 

"Καταπέλτης" με αποδείξεις ο Στάθης Καννής - Όλα τα ονόματα της ΚΟΙΝΣΕΠ των 320.000 ευρώ!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου