17/1/22

Σοκ στους ξενοδόχους! Εκτός αναπτυξιακού νόμου το 76,5% των ξενοδοχείων - “Αφωνία” από τον Β. Κικίλια



 

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου, για τον Τουρισμό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των αναπτυξιακών νόμων, μένει εκτός ενισχύσεων το 76,5% των ξενοδοχείων, αντιμετωπίζονται δυσμενώς το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχείων σε μικρούς και ακριτικούς προορισμούς, αλλά και του ορεινού όγκου, ενώ και σε όσα μπορούν να ενταχθούν, “πετσοκόβονται” οι ενισχύσεις αντίθετα με τα ποσοστά που υπάρχουν στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων. 

 

Την ίδια στιγμή η Γερμανία δίνει επιπλέον ενισχύσεις σε περιοχές που γειτνιάζουν στο Βερολίνο, για να μην διαφοροποιούνται σημαντικά από τα ποσοστά που ισχύουν στην γειτονική της Τσεχία.

 

 Υπογραμμίζεται δε ότι στο κείμενο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δεν υπήρχε η διάταξη για τον αποκλεισμό των ξενοδοχειακών μονάδων 3***, ούτε παρουσιάστηκε ποτέ σχετική πρόταση από φορείς και κοινωνικούς εταίρους, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα και υπόνοιες για τον ορθολογικό στρατηγικό σχεδιασμό του αναπτυξιακού νόμου.

 

 

Κι άλλη γραφειοκρατία !

Άλλη μια σημαντική “καινοτομία” του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι η τεράστια αύξηση της γραφειοκρατίας σε σχέση με τους προηγούμενους νόμους: Με το νέο αναπτυξιακό νόμο και για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής θα απαιτείται δικαιολογητικό για την εκτίμηση του εύλογου κόστους και της βιωσιμότητας από την τράπεζα, αντί μιας απλή υπεύθυνη δήλωσης του επενδυτή, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

 

Μια τέτοια παράμετρος δημιουργεί νέες διαδικασίες, αυξημένο όγκο δικαιολογητικών, επιπρόσθετα έξοδα για τους επενδυτές και καθυστερήσεις στους χρόνους υποβολής αιτήσεων, καθώς οι τράπεζες θα χρειάζονται χρόνο να αξιολογήσουν τα αιτήματα, και όλα αυτά χωρίς καν να είναι εξασφαλισμένη η έγκριση των επενδυτικών τους σχεδίων.

 

 

Η ραχοκοκκαλιά των ελληνικών ξενοδοχείων

Με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  στην κατηγορία 3 αστέρων, είναι ενταγμένες οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες. 

 

Συγκεκριμένα, λειτουργούν 2.784 ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 27,70% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας. Αν σε αυτά προστεθούν και τα ξενοδοχεία 2* και 1*, οι ξενοδοειακές επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τις ενισχύσεις, φτάνουν τις 7.693 και αποτελούν το 76,5% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

 

 

 η συνέχεια στην πηγή 

 

 

 

2021: Ποιος πολιτικός είναι ο Μεγάλος Hττημένος στην Ηλεία;

 

 

ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος 240 ευρώ - Πώς να κάνετε αίτηση

 

 

Ηγουμενίτσα: Απίστευτο! Βρήκαν 300 κιλά χασίς μέσα σε ασθενοφόρο

 

 

Σαν σήμερα 15/01/1950, η Κύπρος αξιώνει Ένωση με την Ελλάδα

 

 

Ο Κ.Μητσοτάκης θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των Ελλήνων; - Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις

 

 

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις με μισθό 23.500 ευρώ ελληνόφωνου προσωπικoύ στη Μάλτα

 

 

Δείτε με πόσα χρήματα αποζημιώνονται οι πυρόπληκτοι για κάθε ελαιόδεντρο

 

 

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα αρχίσει η πληρωμή τους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου