13/4/22

Τεράστιο σκάνδαλο στη Γαλλία απειλεί την επανεκλογή Μακρόν!



 

Η Γερουσία τον κατηγορεί ότι μοίρασε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε εταιρίες ξένων συμβούλων, που προωθούσαν συμφέροντα

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει να δρα ως… πολιτικός κλώνος του Μακρόν! Σπεύδει να λαμβάνει τα ίδια μέτρα σε πανδημία και οικονομία, ενώ ακόμα και όταν μένει αξύριστος ο Γάλλος πρόεδρος, το ίδιο κάνει και ο κ. Μητσοτάκης.

 

 Πάνω απ’ όλα, όμως, και οι δύο ηγέτες στηρίζουν τη διακυβέρνησή τους σχεδόν αποκλειστικά στα επικοινωνιακά τρικ και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

 

Ο Νο1 πονοκέφαλος μετά τις εκλογές για τον κ. Μακρόν είναι πώς θα συγκεντρώσει τις απαραίτητες 15.000.000 ψήφους για να νικήσει στο διαφαινόμενο θρίλερ του β’ γύρου. Στο μεταξύ, όμως, έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο αγκάθι των ύποπτων σχέσεών του με την αμερικανική McKinsey, ένα εν εξελίξει σκάνδαλο που μπορεί να του ροκανίσει πολύτιμα «κουκιά» ως τις 24 Απριλίου.

 

Σ’ αυτό το σκάνδαλο (που εξαφανίστηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ) αποκαλύπτεται ότι ο Μακρόν είχε αναθέσει μυστικά, πληρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικό χρήμα, τη διαχείριση όλων των κρίσιμων υποθέσεων σε αμερικανικές εταιρίες και ορδές συμβούλων από το εξωτερικό.

 

 Αντί της κυβέρνησης, δηλαδή, διαχειρίζονταν επικοινωνιακά αλλά και πρακτικά τις κρίσεις, όπως αυτή της πανδημίας, συμφέροντα και λομπίστες που ουδεμία σχέση είχαν με τον γαλλικό λαό και το γαλλικό δημόσιο.

 

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι οικονομικοί εισαγγελείς στη Γαλλία άνοιξαν έρευνα για φορολογική απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, βασιζόμενοι σε έκθεση της εξεταστικής επιτροπής της γαλλικής Γερουσίας για τις σκανδαλώδεις κρατικές δαπάνες σε εταιρίες συμβούλων.

 

 Η έκθεση περιγράφει πώς η κυβέρνηση Μακρόν δαπάνησε πέρυσι 893.900.000 ευρώ κρατικού χρήματος σε διάφορους συμβούλους, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην αμερικανική McKinsey & Co, μία από τις ισχυρότερες εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κόσμο. Ο γαλλικός Τύπος υπολογίζει το συνολικό ποσό σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. Συγκριτικά, το 2018, το πρώτο πλήρες έτος του Μακρόν στην εξουσία, δαπανήθηκαν 379.000.000 ευρώ.η συνέχεια στην πηγή

 

 

 

Στα δικαστήρια η ληστρική ρήτρα που ακρίβυνε το ρεύμα!

 

 

 

Ο.Ε.ΕΣ.Π. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022

 

 

 

Εκλογές: Τα σενάρια για συμμαχίες με την απλή αναλογική

 

 

 

Κεφάλαια κίνησης έως και 250.000 ευρώ για μικρομεσαίους - Η διαδικασία και η προθεσμία για τις αιτήσεις

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου