14/4/22

Κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες, δύσκολη η επανασύνδεση ρολογιού



 

Παρά τα λόγια συνεχίζουν να κόβουν το ρεύμα στους αγρότες και μάλιστα σε μια εποχή που είναι αυξημένο το κόστος και όλοι μιλάνε για κίνδυνο επισιτιστικής ασφάλειας στην χώρα.

 

Το καλοκαίρι έρχεται και τρομάζουν οι λογαριασμοί του ρεύματος ενώ σε λίγο θα ξεκινήσουν τα ποτίσματα. Επίσης και οι κτηνοτρόφοι που πληρώνουν κάθε μήνα αντιδρούν για το υψηλό κόστος ρεύματος που δεν μπορούν να πληρώσουν. Κάποιοι παρά τα προβλήματα βάζουν πλάτη για να συνεχίσουν την παραγωγή στην χώρα μας, ωστόσο η αντιμετώπιση αυτή φέρνει απογοήτευση και κίνδυνο να τα παρατήσουν.

 

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Χρήστος Σιδερόπουλος, παραγωγός από τη Λάρισα, «η πλειοψηφία των αγροτών έχει πληρώσει έναντι του λογαριασμού. Οι αγρότες πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

 

 Έχουμε αγροτικά ρολόγια που κόβονται και παραγωγοί που έχουν γεωτρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα. Επίσης προβλήματα έχουν και οι ΤΟΕΒ. Τώρα χρειάζονται την στήριξη οι παραγωγοί που έχουν έξοδα καλλιέργειας. Το φθινόπωρο που λένε ότι θα πληρώσουν την επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα είναι αργά». 

 

Όμως και η επανασύνδεση του ρολογιού αγροτικού ρεύματος είναι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία, όπως καταγγέλουν παραγωγοί στον ΑγροΤύπο. Η σύνδεση με το δίκτυο δεν γίνεται από τον πάροχο του ρεύματος αλλά από τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). 

 

Ο Γιώργος Παπαβασίλης, καλλιεργητής κηπευτικών από τον Συνεταιρισμό Μεγάρων, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «για να κάνω μια επανασύνδεση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πρέπει να χάσεις πολύτιμο χρόνο σε συνεχείς επισκέψεις και ραντεβού στη ΔΕΗ. Πρώτα θα πρέπει να πληρωθεί ξανά η εγγύηση για την επανασύνδεση.

 

 Επίσης χρειάζεται ξανά να κάνει έγραφο ηλεκτρολόγου που και αυτό έχει κόστος. Όταν τελικά γίνει η επανασύνδεση του ρολογιού τότε με έκπληξη είδαμε ότι δεν ήταν αγροτικό τιμολόγιο αλλά οικιακής κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία προκειμένου να γίνει αγροτικό το τιμολόγιο».

 

Στο μεταξύ στην περίπτωση που υπάρχει υπόνοια ότι ο μετρητής δεν καταγράφει τις σωστές καταναλώσεις θα πρέπει να ζητήσετε με αίτηση σας στο αρμόδιο Γραφείο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ έλεγχο του μετρητή. Στην περίπτωση που ο έλεγχος δείξει ότι ο μετρητής δε λειτουργούσε σωστά, θα γίνει διόρθωση του λογαριασμού σας και αντικατάσταση του μετρητή χωρίς καμία χρέωση.

 

 Στην περίπτωση όμως σωστής λειτουργίας του μετρητή, υπάρχει επιβάρυνση με το κόστος του ελέγχου, το οποίο ανέρχεται σε:
29,35 € για μετρητή μονοφασικής παροχής
38,15 € για μετρητή τριφασικής παροχής
61,63 € για μετρητή τριφασικής παροχής ή παροχής Μέσης Τάσης
Τα πιο πάνω ποσά επιβαρύνονται με τον εκάστοτε ισχύοντα Φ.Π.Α.

 

πηγή

 

 

 

 

Στα δικαστήρια η ληστρική ρήτρα που ακρίβυνε το ρεύμα!

 

 

 

Ο.Ε.ΕΣ.Π. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022

 

 

 

Εκλογές: Τα σενάρια για συμμαχίες με την απλή αναλογική

 

 

 

Κεφάλαια κίνησης έως και 250.000 ευρώ για μικρομεσαίους - Η διαδικασία και η προθεσμία για τις αιτήσεις

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου