6/4/22

Ράλι στη ντομάτα ;



 

Ενόψει μάλιστα του Πάσχα, οπότε πάντοτε ανεβαίνει η ζήτηση, εκτιμάται πως μπορεί να ανέλθει περαιτέρω η τιμή.

 

Ο κ. Στέλιος Αρχατζικάκης, παραγωγός ντομάτας από τον Πύργο δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως αυτή την περίοδο ο ίδιος δεν κάνει κοπές, έχει ωστόσο ολοκληρώσει εντός του Μαρτίου τις φυτεύσεις, για να έχει προϊόν το καλοκαίρι. Όπως μας εξηγεί ο ίδιος δεν υπάρχουν ποσότητες στην αγορά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι τιμές στην χονδρική (αυτές που ένας μανάβης αγοράζει από την αγορά) να είναι στα 2 ευρώ, ενώ ο παραγωγός πιάνει 1,50 - 1,60 ευρώ το κιλό. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Αρχατζικάκη, δεν έχει αρχίσει στο φουλ η ζήτηση, κάτι που αναμένεται το Πάσχα. Στην συνέχεια ο κ. Αρχατζικάκης μας εκφράζει τον προβληματισμό του αναφορικά με τα κόστη παραγωγής, που ειδικά στην λίπανση έχουν πάρει πάνω 100%. Πρέπει, λέει ο ίδιος, καταλήγοντας να περάσει ένα εξάμηνο, για να επέλθει ισορροπία στην αγορά, ώστε να δει και ο παραγωγός με τις τρέχουσες συνθήκες, τι περιθώρια κέρδους, έχει.

 

Ο κ. Γιώργος Καραλάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανατολή δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι οι τιμές παραγωγού στις αρχές Απριλίου κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας και στα 1,40 ευρώ το κιλό στα δημοπρατήρια, σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Ο κ. Χαράλαμπος Ανουσάκης, γεωπόνος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατάνου Χανίων στέκεται από την πλευρά του στην οψίμιση της παραγωγής, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, να μην κόβεται και τόσο πολύ προϊόν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Ανουσάκη υπάρχει καλή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, οι τιμές παραγωγού να αγγίζουν και τα 1,20 με 1,50 ευρώ ανά κιλό.

 

Τέλος, ο κ. Θανάσης Παλούκης, παραγωγός κηπευτικών από τη Βόνιτσα Αιτωλοκαρνανίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως ντομάτα δεν υπάρχει αρκετή στην αγορά, λόγω μειωμένων φυτεύσεων και μειωμένων αποδόσεων. Το καλό είναι πως η τιμή στον παραγωγό είναι στα 1,50 ευρώ το κιλό, με ανοδικές μάλιστα τάσεις.

 

πηγή

 

 

 

 

Το χουνέρι του ..."Λουδοβίκου" - Γελάσανε και τα πλακάκια της κεντρικής πλατείας...

 



Στα δικαστήρια η ληστρική ρήτρα που ακρίβυνε το ρεύμα!

 

 

 

Ο.Ε.ΕΣ.Π. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022

 

 

 

Εκλογές: Τα σενάρια για συμμαχίες με την απλή αναλογική

 

 

 

Κεφάλαια κίνησης έως και 250.000 ευρώ για μικρομεσαίους - Η διαδικασία και η προθεσμία για τις αιτήσεις

 

 

 

Σοκ στο Μαξίμου με τη δημοσκόπηση της MRB: Υπέρ της Ρωσίας οι Έλληνες

 

 

 

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Την Μ. Εβδομάδα οι πληρωμές – οι όροι και οι «παγίδες» 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου