15/3/22

ΠΟΜΙΔΑ: Τέσσερεις παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων



 

Πρόταση με τέσσερις παρεμβάσεις για την αποτελεσματική επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων παρουσίασε η ΠΟΜΙΔΑ σε σχετική ημερίδα που έγινε στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας που υλοποιεί η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων «UIPI Renovation Tour - Owners on Board».

 

 

Αναλυτικά:

1.Επιδότηση των εργασιών αναβάθμισης μέσω προγραμμάτων τύπου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»: Άμεσο και αποτελεσματικό μέτρο δεδομένου ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για την υλοποίηση των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι διαθέσιμα από τους ιδιοκτήτες, εξ αιτίας και της βαριάς φορολόγησής τους τόσο με φόρο εισοδήματος (έως και 45%) όσο και με ετήσιο ΕΝΦΙΑ.


2. Μηδενικός ή έστω μειωμένος ΦΠΑ στα υλικά και τις υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης: Μέτρο ιδιαίτερα άμεσης και υψηλής αποτελεσματικότητας χωρίς το οποίο οι προσδοκίες για εκτεταμένη ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων σε όλη την Ευρώπη δεν πρόκειται να επαληθευθούν στο ορατό μέλλον.

 

3. Έκπτωση από το φόρο εισοδήματος των δαπανών που θα υπερβούν το ποσό της κρατικής επιδότησης: Μέτρο υψηλής αποτελεσματικότητας που θα αφορά φυσικά δαπάνες με νόμιμα παραστατικά.

 

4. Έκπτωση ποσοστού από τον ΕΝΦΙΑ: Μέτρο ιδιαίτερα υψηλής αποτελεσματικότητας, ιδιαίτερα για όσους έχουν σημαντική ετήσια φορολογική επιβάρυνση.

 

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, «ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης των υπαρχόντων κτιρίων. Η υλοποίησή της όμως απαιτεί θετικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των ιδιοκτητών κτιρίων».

 

«Σε κάθε περίπτωση η καθιέρωση υποχρεωτικής ελάχιστης ενεργειακής απόδοσης, ιδιαίτερα στις ενοικιαζόμενες κατοικίες, χωρίς τα μέτρα ενίσχυσης, δεν θα έχει καμιά ουσιαστική αποτελεσματικότητα, ακόμη και αν συνδυαστεί με επιβολή απαγορεύσεων (π.χ. μίσθωσης ή πώλησης) και προστίμων. 

 

Τα κανονιστικά μέτρα γενικότερα είναι άδικα και αντικοινωνικά στην περίπτωση που θέσουν υποχρεώσεις οι οποίες δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν, και δεν θα υλοποιηθούν τελικά. 

 

Η εμμονή στη βίαιη εφαρμογή τους θα οδηγήσει στην εξαέρωση της αξίας των παλαιοτέρων κτιρίων και σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα, σε βάρος των ιδιοκτητών τους», επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

 

 διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή



 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Κίεβο ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να του παραδώσει τους S-300PMU1! – Θα το κάνει κι αυτό;

 

 


 

Ο Οικονόμου προανήγγειλε παρεμβάσεις για την τιμή της βενζίνης

 

 

 

 

Τραγωδία χωρίς τέλος: Χτυπήθηκε κονβόι αμάχων δυτικά του Κιέβου – 7 νεκροί ανάμεσα τους και ένα παιδί

 

 

 

Μπλοκάρουν λογαριασμοί αγροτών λόγω δανείων σε πρώην ΑΤΕ, σε ρόλο παρατηρητή το κράτος 

 

 

Ο πόλεμος επισπεύδει τις εκλογές - Ανάλυση από την οπτική του "Μαξίμου"

 

 

 


Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά UAVs (drone) - Ελπίδα για την Ελλάδα!

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη αερομαχία στην Ευρώπη μετά τον Β'ΠΠ: 4 ρωσικά Su-30MS κατέρριψαν 4 ουκρανικά Su-27 δυτικά του Κιέβου!

 

 

 

 

Πύργος: Μπλόκο σε παράσταση με Χαϊκάλη - Ο πολιτισμός στο στόχαστρο...

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου