27/3/22

Προσοχή! Αν συμβαίνει αυτό, αλλάξτε τον κωδικό σας

 


 

Δυστυχώς θα πρέπει να τονισθεί πώς οι σύντομοι και απλοί κωδικοί πρόσβασης μπορούν να σπάσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Ενώ οι μακροσκελείς και περίπλοκοι; Σε τρισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη μελέτη της Hive Systems, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, που αναλύει πόσο χρόνο θα χρειαζόταν ο «μέσος χάκερ» για να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης που προστατεύουν τους πιο σημαντικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς μας.

 

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ακόμη και ένας κωδικός πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων – με ένα καλό μείγμα αριθμών, κεφαλαίων γραμμάτων, πεζών γραμμάτων και συμβόλων – μπορεί να σπάσει μέσα σε οκτώ ώρες από τον μέσο χάκερ. 

 

Οτιδήποτε μικρότερο ή λιγότερο περίπλοκο θα μπορούσε να σπάσει αμέσως, ή μέσα σε λίγα λεπτά, «από οποιονδήποτε χάκερ που ξέρει τι κάνει, ακόμη και αν χρησιμοποιεί μόνο αρκετά βασικό εξοπλισμό.»

 

Εν τω μεταξύ, ένας κωδικός πρόσβασης που έχει μήκος 18 χαρακτήρων – και ο οποίος χρησιμοποιεί ένα μίξη αριθμών, πεζών γραμμάτων, κεφαλαίων γραμμάτων και συμβόλων – θα μπορούσε «σπάσει» σε έως και 438 τρισεκατομμύρια χρόνια από τον μέσο χάκερ, σύμφωνα με την Hive Systems.

 

 




Κίνδυνος για την Ελλάδα - Αμερικανοί και Τούρκοι πίσω από το νέο χτύπημα των Αζέρων στο Αρτσάχ


 

 


"Μαλλιά - κουβάρια" έγιναν Ουκρανία και Ουγγαρία - "Οι Ούγγροι θέλουν να μας ακρωτηριάσουν εδαφικά" λέει το Κίεβο

 

 

 

 

"Πανικός" στην Ευρώπη από δήλωση Β.Πούτιν: «Οι “μη φιλικές” χώρες έχουν 4 μέρες για να μας πληρώνουν σε ρούβλι – Αλλιώς ας παγώσουν»

 

 

 

 

'Επεσε" η Μαριούπολη - Συντριβή και εξόντωση για το νεοναζιστικό τάγμα "Αζόφ" 

 

 

Σοκ με τις ελλείψεις λόγω των κυρώσεων σε Ρωσία: Άρχισαν σήμερα τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα

 

 

 

Έρχεται πολύ χρήμα από Ευρώπη για επιχειρήσεις που πλήττονται - Πάλι θα πάει σε λίγες τσέπες;

 

 

 

Κίνηση-ματ από Β.Πούτιν: Η Ελλάδα και οι λοιπές «μη φιλικές» χώρες θα μου πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια 


 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με ειδική νομοθεσία εντός 2 ημερών πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματά σε δημητριακά, άλευρα, λάδι κλπ.! Πρόστιμα σε όσους αρνούνται



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου