13/3/22

Κλεονίκη Γκουβίτσα: ΑΝΑΠΤΥΞΗ



 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Διάβασα χθες για μία ακόμα παραίτηση Αντιδημάρχου στον Δήμο Ήλιδας.

 

Πραγματικά δε με ενδιαφέρει και δεν αφορά το παρόν άρθρο, το τι γίνεται στο εσωτερικό κάθε παράταξης, όμως είναι πραγματικά λυπηρό για τον Δήμο και τους Δημότες του, να έχουμε ουσιαστικά ακυβερνησία για τους επόμενους 22 μήνες. 

 

Σε τέτοιες εποχές δεν αντέχει ο τόπος. Πρέπει κάτι να γίνει επειγόντως. Το νέο ΕΣΠΑ ξεκίνησε και χάνονται όλες οι ευκαιρίες ανάπτυξης, γιατί ζητούμενο σε όλες τις πόλεις είναι η οικονομική της ευημερία, η οποία έρχεται μέσω της ανάπτυξης.

 

Στον Δήμο μας, οι πόλοι ανάπτυξης είναι συγκεκριμένοι. Είναι: η παραλιακή ζώνη, η λίμνη Καραμανλή, η Αρχαία Ήλιδα, η αγροτική οικονομία και οι συναφείς δραστηριότητες. 

 

Άλλες ενέργειες, όπως π.χ. Πανεπιστημιακές Σχολές είναι πηγή αύξησης του εισοδήματος και μέσω αυτής να υπάρχει χρήμα στον Δήμο για επενδύσεις ανάπτυξης, αλλά δεν είναι ανάπτυξη. 

 

Παρ’ όλα αυτά είναι λογικό να θέλουμε Σχολές, γιατί αντί να χάνει η περιοχή μας εισόδημα και κόσμο, αυξάνει και τα 2.  

 

Επίσης το Νοσοκομείο για τους ίδιους λόγους δεν είναι ανάπτυξη, αλλά άμεση ανάγκη και εργαλείο ανάπτυξης, που θα βοηθήσει τους πόλους ανάπτυξης.

 

Σας πάμε λοιπόν και σε αυτούς.

 

Για την παραλιακή ζώνη είναι εξαιρετικά επείγον να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε να χαρακτηριστεί τουριστική περιοχή και όχι αγροτική όπως είναι τώρα, να γίνει παραλιακός δρόμος από το Παλαιοχώρι που θα τελειώνει ο παραλιακός του Δήμου Πηνειού μέχρι τα όρια του Δήμου μας, κοντά στον Αγ. Ηλία. 

 

Στην λίμνη Καραμανλή επείγει να κατατεθεί επιτέλους αυτή η μελέτη του Υπουργείου και να υλοποιηθεί άμεσα. Πρέπει να γίνουν παράλιοι δρόμοι, να δημιουργηθούν επιτέλους οι πολυπόθητες δραστηριότητες θαλασσίων σπορ και ότι άλλο η μελέτη αυτή προβλέπει. 

 

Επίσης να γίνει ένα μικρό υδροηλεκτρικό και να έρθει και πράσινη ανάπτυξη, όχι ανεξέλεγκτα, χωρίς ανταποδοτικά και με αδιαφάνεια όπως τώρα, αλλά με μελέτες οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Στην Αρχαία Ήλιδα πρέπει να κατασκευαστεί επιτέλους ο παρακαμπτήριος δρόμος. Έτσι ώστε να ενοποιηθεί ο Αρχαιολογικός χώρος και να μην πλημμυρίζει ο μισός με τις πρώτες βροχές

 

Επίσης να τοποθετηθεί εκεί το κτίριο του Ανόβερου που το έχουμε 20 χρόνια και σαπίζει, (αν έχει απομείνει τίποτα) και να γίνει κέντρο εικονικής πραγματικότητας, να ενισχυθεί η διασύνδεση Ηλιδας-Ολυμπίας και να γίνει η Ήλιδα παράλληλη δραστηριότητα στην Ολυμπία, γεγονός που θα ωφελήσει και τις 2 περιοχές, αφού αντί για μισή μέρα που περνούν οι τουρίστες στην Ολυμπία, θα θέλουν μια ολόκληρη για το δίπολο, με προφανές όφελος την τουλάχιστον μια διανυκτέρευση, που σε συνδυασμό με όλα τα άλλα θα μπορεί να γίνει και 2 και 3 και 5 μέρες

 

Στο γεγονός αυτό θα συμβάλει η ενδυνάμωση του μονοπατιού της εκεχειρίας και η δημιουργία μορφής αγωνισμάτων όπως γίνονταν στα παλιά χρόνια, πριν και μετά κάθε αφή φλόγας.

 

Όσον αφορά την αγροτική οικονομία θα πρέπει να γίνει αναβίωση του παλιού Ινστιτούτου στον Κόροιβο, που οι μισές του δραστηριότητες είναι εντός του Δήμου μας, και όχι στα κτίρια της πανεπιστημιακής σχολής (όπου εκεί θα μπορούν να λειτουργήσουν Πανεπιστημιακές Σχολές, πτυχιακές και μεταπτυχιακές σε συνεργασία με την Γεωργική σχολή, αφού τα έχουμε έτοιμα και αν τα χαλάσουμε δεν θα τα ξαναφτιάξουν!). 

 

Επίσης να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο Αγροτικών προϊόντων και να πιεστούν για την δημιουργία συσκευαστηρίων οι ομάδες παραγωγών, αφού αυτό θα πολλαπλασιάσει το εισόδημά τους.

 

Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτά που μπορούν να γίνουν, αλλά σε όλα πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά, τα εύκολα να γίνουν ΑΜΕΣΑ, χωρίς τεράστιο κόστος και που θα μεταμορφώσουν τον Δήμο μας έτσι ώστε να ελπίζουμε και για τα περισσότερα και πιο δύσκολα!

 

Με την παρούσα κατάσταση, ας γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις από τους εκλεγμένους για το καλό του τόπου για να ξεπεράσουμε αυτήν την ακυβερνησία και να μπορέσει ο Δήμος να αναπτυχθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές! Δεν αντέχουμε να χάσουμε άλλες ευκαιρίες.  

 

Ο Δήμος βουλιάζει και πρέπει να το καταλάβουμε πριν το καράβι εξαφανιστεί στα έγκατα της θάλασσας και θα είναι αδύνατο να σωθεί.






Κλεονίκη Δημ. Γκουβίτσα
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια   










Τηλεοπτική "πανωλεθρία" για τον Δήμαρχο Πύργου - "Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος"...



 

 

Προβλέψεις-σοκ: Στα 3-4 ευρώ το ψωμί στην Ελλάδα λόγω των ρωσικών αντι-κυρώσεων στη Δύση! (φώτο)

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Κίεβο ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να του παραδώσει τους S-300PMU1! – Θα το κάνει κι αυτό;

 

 


 

Ο Οικονόμου προανήγγειλε παρεμβάσεις για την τιμή της βενζίνης

 

 

 

 

Τραγωδία χωρίς τέλος: Χτυπήθηκε κονβόι αμάχων δυτικά του Κιέβου – 7 νεκροί ανάμεσα τους και ένα παιδί

 

 

 

Μπλοκάρουν λογαριασμοί αγροτών λόγω δανείων σε πρώην ΑΤΕ, σε ρόλο παρατηρητή το κράτος 

 

 

Ο πόλεμος επισπεύδει τις εκλογές - Ανάλυση από την οπτική του "Μαξίμου"

 

 

 


Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά UAVs (drone) - Ελπίδα για την Ελλάδα!

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη αερομαχία στην Ευρώπη μετά τον Β'ΠΠ: 4 ρωσικά Su-30MS κατέρριψαν 4 ουκρανικά Su-27 δυτικά του Κιέβου!

 

 

 

 

Πύργος: Μπλόκο σε παράσταση με Χαϊκάλη - Ο πολιτισμός στο στόχαστρο...

 

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου