15/3/22

Ενοχή της Ρ. Δούρου για 3 από τα 4 αδικήματα πρότεινε η εισαγγελέας για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα



Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει στην υπόθεση των φονικών πλημμυρών της Μάνδρας, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας . Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ενοχή η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. Αντιθέτως ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ότι είχε δόλο. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου συνεχίζει την αγόρευσή της για τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους. Πηγή: Protagon.gr
Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει στην υπόθεση των φονικών πλημμυρών της Μάνδρας, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας . Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ενοχή η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. Αντιθέτως ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ότι είχε δόλο. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου συνεχίζει την αγόρευσή της για τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους. Πηγή: Protago

Ενοχή της Ρένας Δούρου για τρία αδικήματα πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς. 

 

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ενοχή η Ρένα Δούρου για:

  • πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως
  • ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως
  • σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. 

 

Αντίθετα, ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας συνεχιζει την αγόρευση της για τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους. 

 

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 αλλά μετά από 8 μήνες οδηγήθηκε σε αναβολή. Ξεκίνησε πάλι από την αρχή και τώρα φαίνεται να οδεύει προς την έκδοση απόφασης. 

 

 

Τι είχε πει στην απολογία της η Ρένα Δούρου

Στα μέσα Ιανουαρίου είχε μάλιστα απολογηθεί η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου: 

 

"Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι αυτή η θεομηνία στη Μάνδρα ήταν μια πρωτοφανής καταστροφή και μια τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους. 

 

Νιώθω στέκομαι μπροστά σας για ευθύνες που δε μου αναλογούν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση ευθύνες, όχι όμως σώνει και καλά να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια" είχε πει μεταξύ άλλων η κυρία Δούρου.

 

 πηγή

 

 

 

 

Ψηφίστε στη δημοσκόπηση: Πώς πρέπει να αντιδράσει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στον πόλεμο που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου;

 

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Κίεβο ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να του παραδώσει τους S-300PMU1! – Θα το κάνει κι αυτό;

 

 


 

Ο Οικονόμου προανήγγειλε παρεμβάσεις για την τιμή της βενζίνης

 

 

 

 

Τραγωδία χωρίς τέλος: Χτυπήθηκε κονβόι αμάχων δυτικά του Κιέβου – 7 νεκροί ανάμεσα τους και ένα παιδί

 

 

 

 

Μπλοκάρουν λογαριασμοί αγροτών λόγω δανείων σε πρώην ΑΤΕ, σε ρόλο παρατηρητή το κράτος 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου