5/3/22

Οι αγορές σιτηρών έτοιμες για το μεγαλύτερο σοκ στα χρονικά!



Η Ουκρανία και η Ρωσία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου εμπορίου σιταριού. 

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να καταστρέψει τις παγκόσμιες αγορές σιτηρών τόσο βαθιά, που είναι πιθανό να υποστούν το μεγαλύτερο σοκ εφοδιασμού στα χρονικά.

 

Αυτό λέει ο Scott Irwin, ειδήμων στην αγροτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Δεκάδες εκατομμύρια στρέμματα παραγωγής σιτηρών διακυβεύονται, σχολίασε στο Bloomberg και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι το μεγαλύτερο σοκ εφοδιασμού στις παγκόσμιες αγορές σιτηρών».

 

Ο κόσμος χρειάζεται «απελπισμένα» τους αγρότες να φυτέψουν περισσότερα στρέμματα το 2022, είπε, αλλά «βασικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα βραχυπρόθεσμα, εκτός από την αύξηση της τιμής των σιτηρών όσο υψηλά είναι η ζήτηση σιτηρών».

 

Η Ουκρανία και η Ρωσία μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου εμπορίου σιταριού, καθώς και το ένα πέμπτο των πωλήσεων καλαμποκιού. Οι τιμές για αυτές τις βασικές καλλιέργειες εκτινάσσονται στα ύψη λόγω ανησυχιών σχετικά με διαταραχές του εφοδιασμού σε μια εποχή που οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων είχαν ήδη φτάσει σε υψηλά ρεκόρ.

 

 

 


Πρώτη κατοικία: Ποιοι δικαιούνται επίδομα έως 210 ευρώ για 15 μήνες

 

 

 

Σοκ στον ελληνικό τουρισμό! Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ

 

 

 

Μπλοκάρουν λογαριασμοί αγροτών λόγω δανείων σε πρώην ΑΤΕ, σε ρόλο παρατηρητή το κράτος 

 

 

 

Πύργος: Μαθήτρια καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση σε τουαλέτα καταστήματος

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου