7/3/22

ΟΑΕΔ: Έρχονται αυστηρότερα κριτήρια που θα πιστοποιούν την ιδιότητα των ανέργων



Κριτήρια απόδειξης της ιδιότητας του ανέργου που αναζητά απασχόληση και δεν γράφεται απλά και μόνο στον ΟΑΕΔ για να έχει τις δωρεάν κοινωνικές παροχές εξετάζει να θεσπίσει το υπουργείο Εργασίας, μαζί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, μετά τη διαπίστωση ότι η έλλειψη κριτηρίων στις κοινωνικές παροχές οδηγεί στο να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ άνεργοι με εισοδήματα που φτάνουν και τις 500.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο «κόφτης» θα έχει να κάνει με θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων που θα πιστοποιούν την ιδιότητά τους ανά τακτά διαστήματα (τρίμηνο, εξάμηνο) μέσα από ένα δελτίο αναφοράς για το τι έχουν κάνει προκειμένου να βρουν απασχόληση.

 

Μελετάται ο κάθε άνεργος που αναζητά εργασία να έρχεται σε επαφή με τους εργασιακούς συμβούλους σε τακτικά διαστήματα και να «δίνει αναφορά» για το τι έκανε ή δεν έκανε το προηγούμενο τρίμηνο με βάση τις οδηγίες που πήρε για αναζήτηση εργασίας. 

 

Αν δεν εμφανιστεί για τις τακτικές αναφορές ή εμφανιστεί χωρίς να έπραξε τίποτα από όσα του πρότειναν οι σύμβουλοι, τότε μπορεί και να χάνει την ιδιότητα του ανέργου, για κάποιο διάστημα.

 

Μία άλλη πρόταση είναι να συνδεθούν οι διάφορες κοινωνικές παροχές που δικαιούνται οι άνεργοι (όπως δωρεάν μετακινήσεις ή εκπτώσεις εισιτηρίων) με το εισόδημα, που όμως θα εξετάζεται από τους φορείς που παρέχουν τις δωρεάν υπηρεσίες στους ανέργους. Αλλες παροχές, όπως φθηνό ρεύμα και απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, είναι ήδη συνδεδεμένες με το εισόδημα.

 

Τα εισοδηματικά κριτήρια μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία των ανέργων θα αξιολογούνται για μια σειρά δικαιωμάτων που συνδέονται με την κατοχή της κάρτας ανεργίας, με στόχο να αποκλειστούν όσοι δηλώνουν άνεργοι για να έχουν παροχές σε είδος χωρίς να ενδιαφέρονται για απασχόληση.

 

 

 

 


Αυτοκίνητα μόνο για λίγους: Πάει στα 2,2-2,5 ευρώ η βενζίνη! – Στα όρια της φτώχειας 3,5 εκατ. Έλληνες 

 

 

 

Σφοδρή επίθεση από Μόσχα σε Αθήνα: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ειναι έτοιμη να ακυρώσει την κοινή μας ιστορία»

 

 

 

 


Πρώτη κατοικία: Ποιοι δικαιούνται επίδομα έως 210 ευρώ για 15 μήνες

 

 

 

 

Σοκ στον ελληνικό τουρισμό! Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ

 

 


 

Μπλοκάρουν λογαριασμοί αγροτών λόγω δανείων σε πρώην ΑΤΕ, σε ρόλο παρατηρητή το κράτος 

 

 

Ο πόλεμος επισπεύδει τις εκλογές - Ανάλυση από την οπτική του "Μαξίμου"

 

 

 


Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά UAVs (drone) - Ελπίδα για την Ελλάδα!

 

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη αερομαχία στην Ευρώπη μετά τον Β'ΠΠ: 4 ρωσικά Su-30MS κατέρριψαν 4 ουκρανικά Su-27 δυτικά του Κιέβου!

 

 

 

 

 

Πύργος: Μπλόκο σε παράσταση με Χαϊκάλη - Ο πολιτισμός στο στόχαστρο...

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου