1/11/21

Χαμόγελα στους ελαιοπαραγωγούς; - Θα ..."απογειωθεί" η τιμή στο ελαιόλαδο φέτος;

 

 

 

 του Δημήτρη Παπαφώτη

 

Το boreiaileia.blogspot.com ενημερώνει και πληροφορεί τους αναγνώστες του ελαιοπαραγωγούς για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την τιμή του ελαιολάδου, τους τελευταίους μήνες. 

 

 

Καθώς το φετινό μάζεμα της ελιάς έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι μάλλον θα επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για μια δίκαιη τιμή στον παραγωγό. 

 

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3.80 ευρώ/κιλό ως πρώτη τιμή. Αυτό φυσικά αφορά μόνο τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με οξύτητα έως 0,3 που διαθέτουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. 

 

 

Οι ειδήσεις για χαμηλή παραγωγή στην Ισπανία εξαιτίας της ξηρασίας, οι περιοριστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν σε αυτήν την χώρα όσο αφορά το "φρεσκάρισμα" των ελαιολάδων παλαιότερης σοδειάς, η παραγωγή στην Ιταλία που παρέμεινε σταθερή χωρίς να αυξηθεί αλλά και άλλοι παράγοντες στην προσφορά και την ζήτηση, τους οποίους έχουμε αναφέρει κατά καιρούς εδώ, δείχνουν ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο φέτος για μια σημαντική άνοδο στην τιμή στις αγοροπωλησίες που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα. 

 

 

Τι θα συμβεί λοιπόν; Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη μέχρι να δούμε εάν τελικά θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αυτές τις τιμές. 

 

 

Αποποίηση ευθύνης   Το boreiaileia.blogspot.com δεν έχει σκοπό να σας πει σε ποιες τιμές θα πουλήσετε και θα αγοράσετε. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσετε εσείς και μόνο εσείς προσωπικά συνεκτιμώντας τις καταστάσεις. 

Δουλειά μας είναι να είστε καλά πληροφορημένοι για το τι ακριβώς συμβαίνει. Όλα όσα διαβάζετε εδώ είναι πληροφορίες και όχι συμβουλές για εμπορικές πράξεις. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...  


 


Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!





Καλά νέα για το φετινό λάδι - Μπαίνει μπλόκο στο φρεσκάρισμα παλιών ελαιολάδων


 

 

 

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για κατασκευή αγροτικής αποθήκης ή νομιμοποίηση υπάρχουσας

 

 

 

 

Έτσι αυξάνεται η περιεκτικότητα των καρπών σε λάδι

 

 

 

 

Κόστος παραγωγής ελαιολάδου: παράγοντες επίδρασης και τρόποι μείωσης

 

 

 

 

Ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς για ασθένειες μετά την κακοκαιρία

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου