18/11/21

Ερωτήματα για τους θανάτους εμβολιασθέντων κατά της Covid στην Ελλάδα

 

 


 

 

Προβληματισμό για την αξιοπιστία των στοιχείων της πανδημίας, προκαλούν «κρυφά» δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους θανάτους εμβολιασθέντων.

 

Προκύπτουν αποκλίσεις από τα όσα ανακοινώνονται επίσημα, μέσω του ημερήσιου επιδημιολογικού δελτίου. Αποκαλύπτεται θνητότητα πάνω από 15%, όταν δημοσιοποιούνταν ποσοστά πολύ κάτω του 10%.

 

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από δημοσίευμα της Huffpost, σχετικά με τους θανάτους ανά εμβόλιο στη χώρα μας. Επικαλούμενος στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει πως οι θάνατοι πλήρως εμβολιασθέντων έως και τις 7 Νοεμβρίου ανέρχονται σε 1.601 και δεν ξεπερνούν το 10% των συνολικών απωλειών.

 

 

 

Θύματα

 

Παραθέτοντας τον παραπάνω πίνακα, σχολιάζει πως «... με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας αγγίζει (11 Νοεμβρίου 2021) τις 16.500, ο παραπάνω πίνακας επιβεβαιώνει κατ' αρχάς ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό (1.601) κινείται κάτω από 10%».

 

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου πίνακα, ωστόσο, έχουν και άλλη ανάγνωση: Από τον Φεβρουάριο -όταν άρχισαν να αυξάνονται αισθητά οι εμβολιασμοί στη χώρα μας- μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ασθενών με Covid δεν είναι 16.500, αλλά 10.499, άρα το ποσοστό των θανάτων μεταξύ εμβολιασθέντων ξεπερνά το 15%.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι θάνατοι μεταξύ των ανεμβολίαστων είναι συντριπτικά περισσότεροι, αλλά τίθενται δύο θεμελιώδη ερωτήματα:

 

Προέρχονται όντως από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία του πίνακα; Εάν ναι, γιατί καταγράφεται τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των βαρέως πασχόντων εμβολιασμένων που ανακοινώνονται επίσημα;

 

Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, το Iatronet.gr απέστειλε σχετικό e-mail στους υπεύθυνους του Οργανισμού και έλαβε την εξής απάντηση: «Σε συνέχεια του e-mail σας και των ερωτημάτων που απευθύνετε στον ΕΟΔΥ, σας ενημερώνω ότι: Στοιχεία τέτοιου είδους υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ώστε να αποτελούν επίσημη πηγή πληροφόρησης».



Από την απάντηση προκύπτει σαφώς πως τα στοιχεία υπάρχουν, άσχετα εάν δεν δημοσιοποιούνται μέσω του επιδημιολογικού δελτίου. Είναι εύκολα αντιληπτό πως τα δεδομένα του παραπάνω πίνακα ισχύουν, καθώς ο ΕΟΔΥ δεν τα διαψεύδει...

 

 διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια με ένα κλικ στην πηγή 

 



Οριστικό: Δεν είναι δασικές με απόφαση ΣτΕ οι δηλωθείσες αγροτικές εκτάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ 

 

 

 

Πύργος: Δεν ξανάγινε τέτοια κινητοποίηση επαγγελματιών!

 

 

 

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myθερμανση – Πώς θα κάνετε αίτηση

 

 


Δήμος Πύργου - Επιτάλιο: Επίθεση αδέσποτων σε οκτάχρονο μαθητή - Τι κάνει η Δημοτική Αρχή;

 

 


ΕΚΤΑΚΤΟ: Η πρώτη συστημική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που δείχνει κατάρρευση της «μητσοτακικής» ΝΔ στο 28%!

 

 


Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιστραφεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο - 200.000 οι δικαιούχοι 

 



Νέος Αναπτυξιακός: Διαδικασίες «εξπρές» στη χρηματοδότηση - Οι κλάδοι που θα επιδοτηθούν




Χαμόγελα στους ελαιοπαραγωγούς; - Θα ..."απογειωθεί" η τιμή στο ελαιόλαδο φέτος;

 

 

 

Αυτά είναι τα 5 συχνά λάθη στη συγκομιδή της ελιάς

 

 

 

Δημοσιογράφοι πάνε το Facebook στα δικαστήρια για «αδιαφάνεια και αυθαίρετη λογοκρισία»




Κοινωφελής εργασία: Πρόσληψη 25.000 ανέργων – Αναλυτικά οι ειδικότητες




"Στα κάγκελα" οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα νέα μέτρα - Άτυπο "lockdown";

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου