13/10/21

Στον άνθρακα γυρίζει η Βρετανία. Στην Ελλάδα θα στηριχτούμε στην αιολική ενέργεια;

 

 

 

 

 

Ανοδικά κινούνται οι τιμές ενέργειας της Βρετανίας, αφότου εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα λειτούργησε τη Δευτέρα για να αντισταθμίσει την έλλειψη αιολικής ενέργειας και τις περιορισμένες ροές σε δύο καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία.

 

 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Βρετανία πρόκειται να βάλει τέλος στη χρήση άνθρακα μέσα σε τρία χρόνια και να προχωρήσει σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ορυκτά καύσιμα έως το 2035. Προς το παρόν, εξακολουθεί να εξαρτάται από τον άνθρακα, όταν ο άνεμος πέφτει ή η ζήτηση αυξάνεται.

 

 

Οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου κάνουν την παραγωγή άνθρακα πιο κερδοφόρα και η μείωση της παραγωγικής ικανότητας σε δύο γραμμές διασύνδεσης στην Ιρλανδία περιορίζουν μία πηγή δυνητικών εισαγωγών. 

 

 

Ο ιρλανδικός φορέας διαχείρισης του δικτύου επικαλείται λόγους ασφαλείας του συστήματος για περιορισμούς. Η τιμή ενέργειας για την Τρίτη αυξήθηκε 16%, στις £253,67 (€298,96) ανά μεγαβατώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει δει ημερήσια τιμή ενέργειας κάτω από 100 στερλίνες από τα μέσα Αυγούστου.

 

 

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας της χώρας υποχώρησε στο χαμηλό των 4.416 μεγαβάτ τη Δευτέρα, από 13.396 μεγαβάτ την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να μειωθεί κι άλλο μέχρι την Τετάρτη.

 

 

Οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας έχουν μεγάλες διακυμάνσεις τη Δευτέρα, με το ολλανδικό φυσικό αέριο να ενισχύεται 8,3%, στα 94,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα, πριν υποχωρήσει στα 87 ευρώ. 

 

 

Τα συμβόλαια γερμανικής ενέργειας επόμενου μήνα ανακάμπτουν από τις απώλειες του 15% που είχαν νωρίτερα -τελούν υπό διαπραγμάτευση 5,1% χαμηλότερα, στα 178 ευρώ, ενώ ο δείκτης αναφοράς για το επόμενο έτος ενισχύεται 0,5%, στα 119,50 ευρώ.

 

 

 

 

(ηχητικό) "Ποταμός" αποκαλύψεων για την τακτική Τ. Αντωνακόπουλου στo ΔΣ Πύργου ο Σ. Καννής στο letrinafm.gr

 

 

 

 

Θρίαμβος για τους Τιτάνες Πύργου - Σάρωσαν τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων

 

 

 

Επιβεβαίωση του boreiaileia.blogspot.com για το λιμάνι Κατακόλου και το Δ.Λ.Τ. Πύργου


 

 

Ενώ η Ηλεία ερημώνει - 12 μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στην Βόρεια Εύβοια!

 

 


Πήγε στο κτήμα της βόλτα και βρήκε κλέφτες να μαζεύουν τις ελιές!

 

 

 

Και οι φοιτητές ΙΕΚ δικαιούνται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

 

 

 

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα - Ποιοι και πόσα θα λάβουν

 

 

 

Καταρροϊκός πυρετός στην Ηλεία! Ανακοίνωση του ΔΑΟΚ Ηλείας

 

 

 

Καννής: "Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας που εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο"

 

 

 

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ

 

 

 

Κι όμως, τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος! Τα νέα φάρμακα είναι εδώ - Ποιοι δεν θα τα θέλουν

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου