31/10/21

Κατάκολο & Κυλλήνη ακούνε; Πετάνε τα υδροπλάνα - Διαδικασίες εξπρές για άδειες

 

 

 

«Ανοίγει» και τυπικά το παιχνίδι των υδατοδρομίων στην χώρα μας εν όψει της τουριστικής σεζόν του 2022, «ξεκλειδώνοντας» επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται σε στάση αναμονής εδώ και πολλά χρόνια.

 

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4663/2020 σχετικά με τη λειτουργία των υδατοδρομίων, καθώς πλέον ο φορέας δύναται να εκδίδει προσωρινή άδεια λειτουργίας μέχρι την έκδοση της επίσημης άδειας.

 

Οι προσωρινές άδειες θα έχουν ισχύ κατά μέγιστο το ένα έτος, περίοδος στην οποία θα πρέπει να επιτευχθεί η επίσημη άδεια.

 

Όπως αναλυτικά αναφέρεται "Η εν λόγω άδεια λειτουργίας ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου και χορηγείται, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία, σε δημόσιο φορέα, σε ενώσεις προσώπων και σε φυσικά πρόσωπα ή σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. καθώς και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.), υπό τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις (αναγκαίος εξοπλισμός, εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό κ.λπ.)".

 

 

 Το μεγάλο ερώτημα είναι μετά από τόσες και τόσες υποσχέσεις και ακόμη περισσότερες χαμογελαστές φωτογραφίες οι αξιότιμοι κύριοι Λέντζας και Αντωνακόπουλος τι κάνουν με τα υδατοδρόμια; 

 

Θα εκμεταλλευτούν την ουρανοκατέβατη ευκαιρία ή θα ...πετάξουν για άλλη μια φορά "την μπάλα στις κερκίδες" αναμασώντας τις ίδιες και γνωστές δικαιολογίες περί αθηνοκεντρικού κράτους και άλλα τέτοια; 

 

 Τα γεγονότα και μόνο αυτά θα μας δείξουν την αλήθεια...

 

Η τροπολογία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου