13/10/21

Έρχεται ειδικό ταμείο αποζημιώσεων αγροτών για πτώση εισοδήματος και 4 νέα μέτρα το 2022.

 

 

 

Τέσσερις νέες προκηρύξεις συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ που δεν είχαν µπει στο καλεντάρι µέχρι σήµερα, προγραµµατίζονται για τη µεταβατική διετία 2021-2022 σύµφωνα µε την τροποποίηση των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

 Πρόκειται για προγράµµατα που είχαν ακυρωθεί αλλά οι διαχειριστικές αρχές αποφάσισαν να τα επανεντάξουν στον προγραµµατισµό τους, µε τις προκηρύξεις να αναµένονται το 2022,

 

 

 Υπενθυµίζεται εδώ πως πρώτα αναµένεται να τρέξουν τα εµβληµατικά Μέτρα του ΠΑΑ, Βιολογικά, Σχέδια Βελτίωσης, Απονιτροποίηση και Νέοι Αγρότες. Τα νέα Μέτρα έχουν ως εξής:

 

 

Μ4.2.4 Νέα ευέλικτα χρηµατοδοτικά εργαλεία, µε 21 εκατ. ευρώ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παραγωγών σε ρευστότητα µε ευνοϊκούς όρους (εργαλείο µικροπιστώσεων σε συνεργασία µε την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα).

 

 

Μ8.1 «∆άσωση γεωργικών γαιών», µε 90 εκατ. ευρώ για την αύξηση της δέσµευσης άνθρακα και συµβολή στη µείωση των εκποµπών αερίων του θερµοκηπίου.

 

 

Μ14 «Ευζωία των ζώων», µε 45 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των συνθηκών εκτροφής, την καλή διαβίωση των παραγωγικών ζώων και την αειφορική ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τοµέα µε σεβασµό στην ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών. 

Το παρόν µέτρο συµπεριλαµβανόταν στην αρχική έγκριση του ΠΑΑ 2014-2020 και είχε απενεργοποιηθεί δεδοµένου ότι δε λειτουργούσε ο βασικός ελεγκτικός µηχανισµός του µέτρου ό «Κτηνίατρος εκτροφής». Το µέτρο επανυποβάλλεται µε την αντικατάσταση του «Κτηνιάτρου εκτροφής» από ιδιώτες κτηνιάτρους.

 

 

Μ17.3 Πιλοτική εφαρµογή µέτρου διαχείρισης κινδύνων, µε 9,5 εκατ. ευρώ ώστε να προστατευθεί το γεωργικό εισόδηµα από σοβαρές και απρόβλεπτες διακυµάνσεις του εξαιτίας κρίσεων, µέσα από την ενθάρρυνση σύστασης και λειτουργίας ταµείων αλληλοβοήθειας.

 

περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στην πηγή

 

 

 

 

 

(ηχητικό) "Ποταμός" αποκαλύψεων για την τακτική Τ. Αντωνακόπουλου στo ΔΣ Πύργου ο Σ. Καννής στο letrinafm.gr

 

 

 

 

Θρίαμβος για τους Τιτάνες Πύργου - Σάρωσαν τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων

 

 

 

Επιβεβαίωση του boreiaileia.blogspot.com για το λιμάνι Κατακόλου και το Δ.Λ.Τ. Πύργου


 

 

Ενώ η Ηλεία ερημώνει - 12 μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στην Βόρεια Εύβοια!

 

 


Πήγε στο κτήμα της βόλτα και βρήκε κλέφτες να μαζεύουν τις ελιές!

 

 

 

Και οι φοιτητές ΙΕΚ δικαιούνται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

 

 

 

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα - Ποιοι και πόσα θα λάβουν

 

 

 

Καταρροϊκός πυρετός στην Ηλεία! Ανακοίνωση του ΔΑΟΚ Ηλείας

 

 

 

Καννής: "Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας που εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο"

 

 

 

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ

 

 

 

Κι όμως, τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος! Τα νέα φάρμακα είναι εδώ - Ποιοι δεν θα τα θέλουν

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου