Η Πίτα της Νηστείας! Δοκιμάστε να την φτιάξετε
Δεν
έχω δοκιμάσει ωραιότερη νηστίσιμη πιτούλα, όταν τη δοκίμασα από την κ Ζωή
λέω δεν υπάρχει, δεν είναι νηστίσιμη αυτή η πίτα.. Με την γέμιση την
πλούσια… τυρί.. πιπεριές και φύλλο κρατσανιστό…
Ααα και
το μυστικό... αν δεν έχουμε φύλλο χωριάτικο κάνουμε το κρούστας να
μοιάζει σαν χωριάτικο πως; ρίχνοντας αλεύρι στα φύλλο καθώς τα στρώνουμε
στο ταψί…
Πάμε να τη φτιάξουμε.
Υλικά
για ταψάκι 35×28
το μεσαίο πυρέξ που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα.
500 γρ φύλλο κρούστας
500 γρ τυρί λευκό νηστίσιμο
2 μικρές κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά φλωρίνης από βαζάκι
1 μεγάλη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Λάδι περίπου 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω - κάτω αντιστάσεις.
Κόβουμε
τις πιπεριές και τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, θρυμματίζουμε το τυρί.
Ενώνουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη,
προσέχουμε με το αλάτι, συνήθως το νηστίσιμο το τυρί δεν είναι αλμυρό
για αυτό προσθέτουμε, αν δοκιμάσουμε και είναι αλμυρό δε βάζουμε καθόλου.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση (εμένα με βολεύουν καλύτερα στο συγκεκριμένο ταψί).
Ρίχνουμε
λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα…φύλλο
αλεύρι λάδι, στρώνουμε τα μισά περίπου, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και
συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.
Απλώνουμε άλλα 4 με 5 φύλλα αλεύρι και
λάδι και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνουμε με τα φύλλα. Χαράζουμε
την πίτα ρίχνουμε λάδι βρέχουμε την πίτα μας με λίγο νεράκι και ψήνουμε
μέχρι να πάρει χρώμα.
Κρύα ή ζεστή τρώγεται ευχάριστα!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου