15/10/21

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα με αυξημένη τιμή κατά 37% - Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα

 

 

 

Με τιμή 1,10 ευρώ έως 1,14 ευρώ το λίτρο βγαίνει σήμερα προς διάθεση στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του είναι αυξημένη 37,5% σε σχέση με πέρυσι, όταν και έκανε... πρεμιέρα με 0,80 ευρώ το λίτρο.


 

Υπό την πίεση του ράλι τιμών στις διεθνείς αγορές, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε εξειδίκευση των προϋποθέσεων για την χορήγηση του νέου αυξημένου και διευρυμένου επιδόματος θέρμανσης.
Υπολογίζεται ότι περί τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά καταναλώνουν τις εν λόγω μορφές καυσίμου, εκ των οποίων περί τα 1,45 εκατ. νοικοκυριά είναι επιλέξιμα για το συγκεκριμένο επίδομα.



Με δεδομένο το ότι τα νοικοκυριά χρειάζεται να βάλουν φέτος... αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Νοεμβρίου.

 

 

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

 

Μετά τη διπλή παρέμβαση που έκανε η κυβέρνηση, τόσο στα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια, όσο και στο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, διευρύνεται σημαντικά αφενός ο αριθμός των δικαιούχων και αφετέρου το ύψος του επιδόματος που αυξάνεται κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 59% για μια οικογένεια με δύο παιδιά και κατά 68% για νοικοκυριά με 3 παιδιά.

 

 

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης και για αγορές καυσόξυλων ή πέλλετ για όσους διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 2.500 κατοίκους.

 

 Διαβάστε για το ποιοι είναι δικαιούχοι αλλά και παραδείγματα για τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται με ένα κλικ στην πηγή

 

 

 

 

Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας στην Ηλεία! 

 

 

 

 

Ανακοίνωση "φωτιά" από Στάθη Καννή: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ"

 

 

 

 Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Στάθη Καννή στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαφώτη για το τι ισχύει με το περίφημο "πληρεξούσιο" που διαρκώς αναφέρει ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος αλλά και την αλήθεια για τα πρόστιμα στο ΔΛΤ Πύργου

 

(ηχητικό) "Ποταμός" αποκαλύψεων για την τακτική Τ. Αντωνακόπουλου στo ΔΣ Πύργου ο Σ. Καννής στο letrinafm.gr

 

 

 

 

Επιβεβαίωση του boreiaileia.blogspot.com για το λιμάνι Κατακόλου και το Δ.Λ.Τ. Πύργου


 

 

Ενώ η Ηλεία ερημώνει - 12 μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στην Βόρεια Εύβοια!

 

 


Πήγε στο κτήμα της βόλτα και βρήκε κλέφτες να μαζεύουν τις ελιές!

 

 

 

Και οι φοιτητές ΙΕΚ δικαιούνται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

 

 

 

Έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα - Ποιοι και πόσα θα λάβουν

 

 

 

Καταρροϊκός πυρετός στην Ηλεία! Ανακοίνωση του ΔΑΟΚ Ηλείας

 

 

 

Καννής: "Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας που εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο"

 

 

 

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου