3/10/21

Σε "κόκκινο" συναγερμό η Αθήνα! "Ψάχνεται" για θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν

 

 

 


Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι ο απελπισμένος Ερντογάν σκέφτεται ένα επεισόδιο τύπου Ίμια για να βγει από την τραγική πολιτική κατάσταση που έχει περιέλθει μετά την Ελληνογαλλική Συμφωνία πριν έρθουν τα νέα υπερσύγχρονα όπλα...

 

 

 

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς η Αθήνα μελετά με προσοχή τις κινήσεις και τις αντιδράσεις της Άγκυρας στην ελληνογαλλική συμφωνία προμήθειας φρεγατών Belharra και κορβετών Gowind, μετά τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, αλλά και την υπογραφή με τη Γαλλία της αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση που «τρίτη χώρα» (δηλαδή προφανέστατα η Τουρκία) προσβάλλει την επικράτεια μιας εκ των δυο χωρών (εξίσου προφανέστατα, της Ελλάδας).

 

 

 

Οι αρχικές αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν ήταν οι συνήθεις μαξιμαλιστικές δηλώσεις, που πλέον αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τη Δύση, λόγω του ότι είναι τόσο συχνές και τόσο εμφανώς εναντίον του Διεθνούς Δικαίου, που εύλογα εκλαμβάνονται ως δηλώσεις που γίνονται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και λιγότερο για να απειλήσουν πραγματικά την Ελλάδα.

 

 

Ωστόσο, μια σειρά παραγόντων έχουν «ανάψει τα κόκκινα φώτα το συναγερμού» στην Αθήνα, που δεν αφορούν καθόλου σε προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά στη διαμόρφωση συνθηκών ώστε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο να κοστίσει λιγότερο στην Άγκυρα από την εμπέδωση και σταθεροποίηση των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στα ελληνοτουρκικά.

 

 

 Τελευταία ανησυχητική εξέλιξη στην Κύπρο

 

 


     Οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία ακόμη άκρως προκλητική ενέργεια, αυτή τη φορά στην Κύπρο! Με NAVTEX κάνουν εισβολή στην περιοχή που έχει δεσμευτεί για τις έρευνες του Nautical Geo στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τη Navtex θα κάνουν άσκηση εντός της περιοχής ερευνών του Nautical Geo.

 


Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις καθώς προβλέπεται έντονη κινητικότητα σήμερα τη νύχτα!

 

 πηγή

 

 

Αποκλειστικό!!! Δήμος Πύργου: Εισαγγελέας καλεί δημοτικό σύμβουλο σε κατεπείγουσα προανακριτική

 

 

 

Πύργος: Φωνάζει η αντιπολίτευση - Απίστευτα πράγματα στον Δήμο Πύργου!

 

 

 

Επίδομα παιδιού: Aρχισαν οι αιτήσεις - Αυξημένοι δικαιούχοι και ποσά - Παραδείγματα

 

 

 

«Αμοιβή» έως 500 ευρώ σε όσους ξετρυπώσουν φοροφυγά... με κινητό

 

 

 

Κόλαση στην Τήνο: Έστειλαν πολίτες στο νοσοκομείο για τις ανεμογεννήτριες!

 

 

 

Εκλογές ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας: "Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα" - Σε αναβρασμό αρκετά ενεργά στελέχη

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου