26/10/19

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιάννης Λέντζας

"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" τα λόγια του, κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Ναμπίλ Μοράντ 





Δήμαρχε βγάλτε όλα στο φως, για να μάθει ο κόσμος τι γινόταν 



Το boreiaileia.blogspot.com παρακολούθησε με ικανοποίηση τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, να ξεσπαθώνει επιτέλους. 


Με έναν καταιγιστικό λόγο ολίγων λεπτών, κατακεραύνωσε την παράταξη του Ναμπίλ Μοράντ για τα πεπραγμένα της και για την κατάσταση που κληροδότησε στο νέο Δήμαρχο.   


Ένας Γιάννης Λέντζας αγανακτισμένος από τη λαϊκιστική ρητορική και τακτική που ακολουθεί μικρό μέρος της Αντιπολίτευσης, μίλησε "έξω από τα δόντια" για πολλά πράγματα που "πλήγωσαν" τους δημότες τα τελευταία 5 χρόνια. 




Απορρίμματα και απορριμματοφόρα



Πρώτα μίλησε για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα του δήμου και για το πόσο δυσκολεύουν την σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανάφερε πως η συντήρησή τους απαιτεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ!  



Ιδιαίτερα αγανακτισμένος ήταν επειδή κάποιοι έβγαλαν φωτογραφίες με γεμάτους κάδους την ημέρα της Κυριακής(!!!) και τις δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να αναφέρουν βέβαια, την ημέρα που έβγαλαν τις φωτογραφίες. 



Η σκοπιμότητα ήταν προφανής. Με σχόλιά τους ήθελαν να δείξουν ότι αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα με Δήμαρχο τον Γιάννη Λέντζα. 



Μάταια. Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν όμως. Οι δημότες είδαν αυτές τις λίγες εβδομάδες του Γιάννη Λέντζα όχι μόνο να μαζεύονται τα απορρίμματα αλλά και να καθαρίζονται τα ...ακαθάριστα για πολλά χρόνια!  



Είδαν τους Αντιδημάρχους στους δρόμους, να προσπαθούν να συντονίσουν σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τον καθαρισμό και το σουλούπωμα όλου του δήμου. 




Το ταμείον είναι ...μείον!


Τα ίδια χάλια με τα οχήματα έχουν και οικονομικά του δήμου. Όπως είπε ο Δήμαρχος "όχι μόνο δεν υπάρχουν τα 2.500.000 ευρώ που ισχυρίζεται πως άφησε στα ταμεία ο κύριος Ναμπίλ Μοράντ αλλά ότι το ταμείο δεν έχει ...μια!  



Είμαστε μέσα 2.000.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε ούτε με δίμηνα γιατί δεν έχουμε πιστώσεις. Έκοψαν το ρεύμα στα ΚΑΠΗ. Ο δήμος χρωστάει 20.000 ευρώ".




Η διανομή των τροφίμων και τα πρόστιμα 


Εκεί όμως που έδωσε τα "ρέστα του" ήταν στο τι γινόταν στη διανομή τροφίμων προς τους συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη. 



Αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις, τις διαμαρτυρίες και τις απειλές για πρόστιμα που δέχτηκε ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης από την Περιφέρεια και ιδίως από την Διαχειριστική Αρχή. 



Εδώ, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, εμείς στο boreiaileia.blogspot.com σας το είπαμε νωρίτερα στο άρθρο μας  Κίνδυνος για πρόστιμα στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης 



Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα είπε, ότι "όλοι ήρθαν να μας ελέγξουν όταν μοιράσαμε τρόφιμα. Διαχειριστική και Περιφέρεια. Μόνο η Γενική Ασφάλεια Αθηνών δεν ήρθε". 



Για το "ΑΕΘΛΙΟΝ" είπε ότι "η Διαχειριστική Αρχή το ζήτησε. Για να είναι μεγάλος ο χώρος και να ελέγχεται εύκολα"... 



   
Τι έγιναν τα κρέατα;


Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Συνέχισε κάνοντας μια ερώτηση στον κύριο Ναμπίλ Μοράντ, που τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Απόδειξη αυτού είναι ότι ο κύριος Μοράντ δεν απάντησε τίποτα για τα κρέατα. 


Συγκεκριμένα ο Γιάννης Λέντζας είπε "η διαχειριστική διαμαρτύρεται γιατί τον τελευταίο καιρό δεν διανεμήθηκε καθόλου κρέας. Αλήθεια κύριε Μοράντ, γιατί δεν μοιράζατε κρέας";




Οι απαντήσεις Μοράντ  


Όταν πήρε το λόγο ο κύριος Ναμπίλ Μοράντ, εμφανώς αναστατωμένος για τη δύσκολη θέση που βρέθηκε είπε, πως τα οχήματα τα παρέλαβε και εκείνος σε άθλια κατάσταση και δόθηκαν μέχρι και 200.000 ευρώ για τη συντήρησή τους. 


Δεν μας είπε βέβαια, πέντε ολόκληρα χρόνια γιατί δεν αγόρασε ούτε ένα καινούργιο, Τι ακριβώς κάνατε πέντε χρόνια κύριε πρώην Δήμαρχε για την καθαριότητα;  



Για τα χρήματα υποστήριξε πως άφησε 2.500.000 ευρώ (!!!) στα ταμεία του δήμου. Επίσης, ότι ο ίδιος βρήκε μεγάλα χρέη όταν έγινε Δήμαρχος αλλά δεν το έκανε και θέμα...   



Για τα κρέατα δεν είπε κουβέντα. Το μόνο που ζήτησε είναι εάν τον κατηγορούν για κάτι να φέρουν στοιχεία. Εάν υπάρχει κάποιο οικονομικό σκάνδαλο να το πουν και να μην αφήνουν υπονοούμενα. 



 

Για τα όσα ειπώθηκαν όσον αφορά την υπόθεση του "Ηρακλή" θα ετοιμάσουμε ειδικό άρθρο.


 

Το boreiaileia.blogspot.com περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα οικονομικά του δήμου, που έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος ότι θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο. Εκεί, "κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του" όπως λέει και ο σοφός λαός.

 
 
Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας  

 
Ένας μήνας δημαρχίας Γιάννη Λέντζα



Πρωτόγνωρα πράγματα από τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης  



Άφαντο το ασθενοφόρο από τη Βάρδα.




Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο   

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου