10/5/22

Τρόμος στην Γερμανία: «Αν διακόψουμε το ρωσικό φ.α. θα μιλάμε για μισό εκατομμύριο ανέργους και βαθιά ύφεση»



 Τι αναφέρει μέλος της Επιτροπής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας


Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν εάν διακοπεί η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου θα φτάσουν τις 500.000, εκτιμά ο οικονομολόγος Άχιμ Τρούγκερ, μέλος της Επιτροπής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας.



«Ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, θα έχει ως συνέπεια βαθιά ύφεση. Μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν», δήλωσε ο Τρούγκερ στην Rheinische Post και προειδοποίησε ότι η βιομηχανία θα υποστεί μακροπρόθεσμα τεράστια ζημιά.



Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Απρίλιο κατέγραψε στη Γερμανία ρεκόρ 40 ετών, ο Τρούγκερ εκτίμησε ότι δεν θα αποκλιμακωθεί σύντομα και θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και το 2023. 

 

Μια πολύ ναησυχητική εξέλιξη...

 Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU ανακοίνωσε την Τρίτη ότι «λόγω ανωτέρας βίας» θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

Μάλιστα γι αυτό θέλησε να κατηγορήσει τις ρωσικές προελαύνουσες δυνάμεις, χωρίς μέχρι στιγμής η Μόσχα να έχει κάνει κάποια αναφορά για την ανακοίνωση.

 

 πηγή

 

 

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν 10.000 Ουκρανούς στο Severodonetsk: Η μάχη που κρίνει την τύχη του Ντόνμπας 

 

 

 

Ιταλός υπ.Οικολογικής Μετάβασης: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά για ένα δεύτερο Σχέδιο Ανάκαμψης»

 

 

 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ώρα αποπληρωμών για 700.000 επαγγελματίες - Ποιοι κερδίζουν έξτρα κούρεμα του χρέους 



 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου