31/12/21

Αντικειμενικές: Ποδαρικό με αυξήσεις «φωτιά» - Ντόμινο σε τεκμήρια και άλλους 19 φόρους

 


Ποδαρικό με εκτίναξη τιμών και άλμα στις φορολογικές αξίες των ακινήτων φέρνει το 2022 η ένταξη για πρώτη φορά 3.500 νέων περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα. Η αύξηση της αξίας των ακινήτων θα ανεβάσει συνολικά 20 φόρους και τέλη, όπως τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους μεταβίβασης που βαρύνουν τα ακίνητα.  


Ειδικότερα, από τις παρεμβάσεις επέρχονται αυξήσεις σε 7.634 περιοχές-ζώνες ή στο 52% (οι 6.105 είναι ήδη ενταγμένες στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών και οι υπόλοιπες 1.529 εντάχθηκαν για πρώτη φορά). Σε 2.860 ζώνες (ή 21% του συνόλου) επήλθε μείωση των τιμών, ενώ αμετάβλητες έμειναν οι αντικειμενικές αξίες σε 2.729 ζώνες ή στο 27%.

 

Εως και 40% αναμένεται να αυξηθούν από 1-1-2022 τα τεκμήρια στις περιπτώσεις των κατοικιών που βρίσκονται σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης διαμορφώνονται πάνω από 2.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. 

 

 Σε όσες περιοχές οι αντικειμενικές τιμές αυξήθηκαν πάνω από τα 5.000 ευρώ ανά τ.μ. τα τεκμήρια των κατοικιών θα καταγράψουν άνοδο κατά 21,43%. Στον αντίποδα, σε όσες περιοχές οι αντικειμενικές τιμές ζώνης μειώθηκαν κάτω από όριο των 2.800 ευρώ τα τεκμήρια διαβίωσης των κατοικιών θα είναι μειωμένα κατά 28,57%. 

 

Οι αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης θα αποτυπωθούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι το 2023.

 

 

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Η μεγαλύτερη αύξηση 250% εντοπίζεται στην Ιθάκη, η οποία αποκτά για πρώτη φορά τιμές ζώνης, και ακολουθούν περιοχές της Μυκόνου, που οι τιμές εκτοξεύθηκαν με 229%, της Ρόδου, της Σαντορίνης, του κέντρου της Αθήνας και της Βουλιαγμένης. 

 

Επίσης αύξηση σημειώθηκε στον ήδη ακριβότερο δρόμο της χώρας, την Ηρώδου  Αττικού, με την τιμή ζώνης να «σκαρφαλώνει» από τα 9.000 ευρώ στα 10.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ο Λαιμός Βουλιαγμένης έγινε ακριβότερος καθώς η αντικειμενική αξία έκανε άλμα από τα 8.900 ευρώ στα 10.800 ευρώ.


η συνέχεια στην πηγή



Γερμανική εφημερίδα Τageszeitung: «Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από τους προκατόχους του, χειρότερος και από τον Τσίπρα»




To Facebook έριξε το προφίλ του Σ.Κραουνάκη για το ποίημα κατά Μπακογιάννη και Ρουβά: «Δημαρχέσο κάτσε λίγο να σε...»

 

 

 

«Πυρ» ομάδων κατά κυβέρνησης για το «λουκέτο» στον αθλητισμό: «Τιμωρείτε τους εμβολιασμένους - Στεκόμαστε άφωνοι» 

 

 

 

Ρεύμα: Βοήθημα επανασύνδεσης έως και 6.000 ευρώ - Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

 

 

 

4 μεγάλες ανατροπές στη φορολογία ακινήτων - Τι αλλάζει, ποιοι επηρεάζονται

 

 

 

Επιστρεπτέα: Παράταση, συμψηφισμός αλλά και ...δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν την πήραν! 

 

 

 

ΓΝΧ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε υγειονομικούς - Έδιωξαν 7.000 νοσηλευτές για να κολλάνε μεταξύ τους οι… εμβολιασμένοι

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου