4/2/21

(ηχητικό) Στον Letrinafm.gr προσπάθησε να απαντήσει ο κ. Β.Γιαννόπουλος για τα 50χίλιαρα σε λίγους αλλά...

Συνεχίζει να "βράζει" η Αγορά στην Ηλεία καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν πήρε ούτε ένα ευρώ! 

Επιτέλους! Βρέθηκε ένας πολιτικός στην Ηλεία να παραδεχτεί ότι έγινε λάθος σε κάτι...
 
του Δημήτρη Παπαφώτη

Τα... "κάστανα από την φωτιά" επιχείρησε να βγάλει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του letrinafm.gr όπου ήταν καλεσμένος του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Λώλου. 

Συγκεκριμένα προσπάθησε να απαντήσει στα "πώς" "τι" και "γιατί" του προγράμματος επιδότησης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω covid-19 και στα ..."περίεργα" που παρατηρήθηκαν.  

Ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε επί των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Για τα όποια "προβλήματα"

που παρατηρήθηκαν σαν αιτία αποδόθηκε στην ...βιασύνη της Περιφέρειας μέσα στην αγωνία της να βοηθήσει την πληττόμενη Αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Μάλιστα, την ίδια πάνω κάτω αιτιολογία επικαλέστηκε, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο γιατί δεν κατέβηκε στις 15.000 ευρώ το υψηλότερο όριο χρηματοδότησης, ώστε να πάρουν πολλοί  περισσότεροι επιχειρηματίες χρήματα - έστω λιγότερα - και να μην συμβεί εκείνο που συνέβη. Δηλαδή, οι λίγοι να πάρουν πολλά και οι πολλοί ...τίποτα!  

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος "όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αργά. Θα έπρεπε να κάνουμε τροποποίηση για να το αλλάξουμε. Εάν όμως κάναμε τροποποίηση, η εκταμίευση των χρημάτων θα καθυστερούσε 12 μήνες"!!!

 Βέβαια, εδώ έχω μια σοβαρή ένσταση. Δεν είναι δυνατόν να λησμονήσουμε πως το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε ακριβώς το ίδιο. Σε πρόγραμμα που έδιδε 4.000.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από επιχειρήσεις τα όρια που δόθηκαν ήταν από 150.000 ευρώ το χαμηλότερο έως και 1.000.000 ευρώ το υψηλότερο. Το αποτέλεσμα; Το ποσό των 4.000.000 ευρώ να το μοιραστούν μόλις 6 επιχειρήσεις και όλοι οι άλλοι δεν πήραν το παραμικρό ποσό. 

Το ενδιαφέρον της ιστορίας που σας υπενθυμίζω είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις πολλές φωνές αντίδρασης που είχαν ακουστεί, είχε απαντήσει περίπου ότι "ήταν λάθος" και σε αντίστοιχη περίπτωση δεν μέλλον δεν θα συνέβαινε. Να όμως που συνέβη ξανά, μόλις λίγους μήνες αργότερα. Και τώρα; Τι συμπέρασμα να βγάλουμε; 

Τουλάχιστον, ο κ. Γιαννόπουλος άφησε ελπίδες ότι στο νέο πρόγραμμα των 20.000.000 ευρώ το ανώτερο όριο θα είναι 5.000 έως 6.000 ευρώ για να πάρουν περισσότεροι, περίπου 4.000 επιχειρήσεις.

Τέλος, καλό είναι να θυμίσουμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό. Ακούστε το ηχητικό.


Διαβάστε το άρθρο για την παρέμβαση του Γιώργου Μαραγκού επάνω στο θέμα


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου