10/2/21

"Χαμός" και πάλι στον δήμο Πύργου! Στάθης Καννής: "Ξεσκεπάστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η απάτη για το έργο του 1.404.000ευρώ"

Διαβάστε τι απάντησε ο δήμαρχος Πύργου 

Διαβάστε την σημερινή παρέμβαση του κ. Στάθη Καννή, με την οποία "κεραυνοβόλησε" τον δήμαρχο Πύργου, για την γνωστή υπόθεση της ανάθεσης 1.404.000 ευρώ σε εργολάβο με έκπτωση 5%  

Ακολουθεί η δημοσίευση όπως ακριβώς την κοινοποίησε ο κ. Καννής. 

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ.  H AΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1.404.000€ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Ο Δήμαρχος Πύργου, μη σεβόμενος ούτε τη γιορτή του πολιούχου της πόλης μας, ανάρτησε χθες το απόγευμα, την ώρα του Εσπερινού, δηλώσεις του για το έργο του 1.404.000,00€, γράφοντας ψεύδη και ανακρίβειες, τις οποίες οφείλω να αποκαταστήσω.
 
Το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από πλήρη φάκελο που απέστειλε η δημοτική μας παράταξη στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναθεώρησε προηγούμενη πράξη του, που αφορούσε στην υπογραφή της σύμβασης με αθηναϊκή εταιρεία για το έργο αυτό, διαπιστώνοντας ότι δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του από τον Δήμο Πύργου «στοιχεία που θα είχαν ουσιώδη επιρροή στην έκβαση του διενεργηθέντος ελέγχου» και αποφάσισε ότι απαραδέκτως εισήχθη για έλεγχο ενώπιον του το σχέδιο σύμβασης.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αρχικά, προφανώς εξαπατώμενο, στηρίξει τη θετική κρίση του σε έγγραφο που υπέγραφε ο ίδιος ο Δήμαρχος και στο οποίο αποκρυπτόταν δολίως ότι οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είχαν ήδη ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως παράνομες. 
 
Μάλιστα, στον φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου του εν λόγω εγγράφου του Δημάρχου υφίστατο στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου άλλο εισερχόμενο έγγραφο, το οποίο εξαφανίστηκε μία σχεδόν ώρα μετά από σχετική αίτησή μας με την οποία το ζητούσαμε.
 
Για τις παραπάνω πράξεις και παραλείψεις του Δημάρχου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που ψήφισαν θετικά έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και ψευδούς βεβαίωσης, ενώ διερευνάται και η παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου.
 
Σε τελευταίες αναρτήσεις του, ο Δήμαρχος, έντρομος μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις που συνοδεύουν την εξαπάτηση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου, μεταθέτει τις ποινικές ευθύνες αποκλειστικά στην Οικονομική Επιτροπή που πήρε τις αποφάσεις, δηλαδή στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και των συνεργαζόμενων παρατάξεων που ψήφισαν θετικά!!
Αλήθεια ξεχνάει ότι ο ίδιος ήταν ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αυτός που επέλεξε την εν λόγω εταιρεία!!
 
Δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος για κάποιους λόγους (τους οποίους θα εξηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης) είχε ως αποκλειστικό σκοπό να «δωρίσει» το συγκεκριμένο έργο στη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού, με τη σκανδαλώδη έκπτωση του 5%, ζημιώνοντας την δημοτική περιουσία τουλάχιστον κατά 500.000!!
Πλέον οι μάσκες έπεσαν οριστικά.
Το ηθικό πλεονέκτημα του κ. Αντωνακόπουλου εξαϋλώθηκε.
 
Η εικόνα ενός Δημάρχου που στέλνει ψευδή έγγραφα σε Ανώτατα Δικαστήρια δεν τιμά τον Δήμο Πύργου και προσβάλλει το δημοκρατικό ήθος μας. Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ερωτήματα που τίθενται είναι πλέον αξεπέραστα και ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε ολόκληρη τη δημοτική αρχή.
 
Ο Δήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει άμεσα να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού. Μόνο αυτή η ενέργεια θα αποτρέψει, έστω και τώρα, τη ζημία του Δήμου, ενώ με την έκπτωση που θα επιτευχθεί θα εκτελεστεί πολλαπλάσιο έργο, προς όφελος των δημοτών του Πύργου και των κοινοτήτων μας που απαιτούν τη γρήγορη υλοποίηση του έργου. 
 
Τέλος, ως δικηγόρος, τους συμβουλεύω ότι αυτή η ενέργεια θα τους εξασφαλίσει την αναγνώριση ελαφρυντικού στα ποινικά δικαστήρια που θα ακολουθήσουν.
 
ΥΓ.: Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι για να λάβουμε αντίγραφο της απόφασης χρειάστηκε να εκδώσουμε εισαγγελική παραγγελία!! 


Διαβάστε αμέσως μετά τι απάντησε ο δήμαρχος Πύργου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...  
  
" Δυστυχως ειναι αναξια απαντησεως τα ψυχεδελικα κειμενα του οψιμου αρχαγγελου της διαφανειας.Ως στρατιωτικος εισαγγελικος επιτροπος μιας περασμενης οριστικα εποχης,στελνει συνεχως αιτηματα στο δημαρχειο με διατακτικο υφος.Απαντουμε εντος του προβλεπομενου χρονου. 
 
Προφανως ειναι πολυ μεγαλη καθυστερηση η μια μερα.Και εδω ....θεατρικη ,υποκριτικη συμπεριφορα.Να θυμισω οτι εμεις προσφυγαμε στο Ελεγκτικο Συνεδριο,στο Συμβουλιο Επικρατειας,στο Διοικητικο Εφετειο και στην Ανεξαρτητη Αρχη Ελεχγου Προμηθειων.Προφανως ,δεν ειναι κακο,δεν υπαρχει η νομικη επαρκεια στον οψιμο αγωνιστη,ωστε να καταλαβει το κειμ ενο της ενδιαμεσης νεας αποφασης του Ελ Συνεδριου.Εμεις στειλαμε ολα τα στοιχεια της υποθεσης παντου..  
 
Στην ουσια περι προυποθεσεων για προσφυγη στην διαδικασια διαπραγματευσης δεν διαφοροποιειται απο την αρχικη αποφαση το τμημα του Ελ. Συνεδριου..Για λογους τυπικης παραδεκτοτητας της διαδικασιας που οφειλεται σε αντικειμενικους λογους,αναθεωρειται η αποφαση.Προβλεπεται επανεξεταση.Στις 11 Μαιου εχει οριστει πιλοτικη δικη στο Συμβουλιο Επικρατειας.Ουτως η αλλως η διαδικασια ειναι σε εξελιξη,οσον αφορα την εγκριση της προσφυγης στην διαπραγματευση.Συμβαση δεν εχει υπογραφει. 
 
Σε κατασταση εκτακτης αναγκης τελει ο δημος.Σε δημοσια συσκεψη ολοι οι προεδροι κοινοτητων ειχαν ζητησει την αμεση κατασκευη εργων προς αποκατασταση των ζημιων απο τις πλημμυρες του Νοεμβριου του 19.Η τεχνικη υπηρεσια εκπονησε τις μελετες,εισηγηθηκε την διαπραγματευση και την αναδειξη αναδοχου.Η οικονομικη Επιτροπη αποφασισε,ενω ολα τα βηματα βασει κανονιστικου πλαισιου ,ελεγχονται απο Αρχες,ενω προβλεπονται και ενστασεις. 
 
Η ανησυχια που εκφραζεται για την χαμηλη εκπτωση και τι εξυπηρετει,μαλλον στηριζεται στην αμεση γνωση και εμπειρια του αρχαγγελου της ιδιοτελους ηθικης,απο το αντιπλημμυρικο εργο της Ερυθρου Σταυρου στον Πυργο.1.7 εκ ευρω και της Βαρβαδαινας 0.6 εκ ευρω ,κατα την διαρκεια που διοικουσε στον δημο.Τοτε ,ως κορυφαιος αιρετος στον δημο ψηφισε στο δημοτικο συμβουλιο την προσφυγη στην διαδικασια διαπραγματευσης,ψηφισε και ενεκρινε εκπτωση 5.2%σε. Αθηναιο εργολαβο,ψηφισε συνεχεις παρατασεις του εργου για δυο χρονια,εργο υποτιθεται επειγον.,,Συνεβη κατι με την διαφορα στην εκπτωση ???Συμφωνα με την λογικη του σκληρου καταγγελοντος ....περισσευσν πολλα λεφτα. 
 
Εκτος και δεν το καταλαβε ....κανεις!!!Βεβαια δεν επιτρεπονται τετοιες σκεψεις για εκεινη την εποχη.Μονο κατι...λιγα κακουργηματα ευρισκονται σε εξελιξη.Κατι πωλησεις οικοπεδων με πληρεξουσια εκαναν αιρετοι στον δημο,πανακριβα...Α ,μην ξεχασουμε και τους κουμπαρους ,κουμπαρες που επαιρναν τη μεριδα του λεοντος στις....νομικου περιεχομενου αναθεσεις!!Στο βαλτωμενο γηπεδο σας δεν θα παιξουμε.Ειστε τοσο βαθια βυθισμενοι που μονο εκει θα μεινετε. 
 
Αγνοουν οτι η χρηματοδοτηση για το συγκεκριμενο εργο,ειχε ξεχαστει στην περιφερεια δυτ Ελλαδας στα αζητητα απο το 2016!!Αγνοουν οτι η εκπτωση απο αυτη την χρηματοδοτηση επιστρεφει στη περιφερεια και οχι στον δημο.Γνωριζουν τις εκπτωσεις διαχρονικα στην διαπραγματευση οτι κινουνται απο 1 μεχρι 7%.  
 
Γνωριζουν οτι πολλα εργα ,λογω εκτακτης αναγκης κατασκευαζονται .με διαπραγματευση.Κανουν πως δεν γνωριζουν οτι με εκπτωσεις 5% ,μεσω διαπραγματευσης ,αρκετα εργα,οπως το εργο στον .Ελαιωνα προυπολογισμου 350.000 ευρω ηδη υλοποιουνται.Με εγκριση σκοπιμοτητας και νομιμοτητας.,Συμπτωση μετα απο προσφυγες ,για τα ιδια.αιτια ,στον ιδιο χρονο ,ομοια εργα ακυρωνονταν απο διορισμενα οργανα ελεγχου.!!!Συνεχιστε στην κατρακυλα της μωροφιλοδοξιας σας.  
 
ΚΑΝΕΙΣ δεν σας εμπιστευεται και κυριως ...πολιτικα και ηθικα.Προσεξτε ...τις κυβισθησεις μην κτυπησετε .Οπως διαπιστωνετε μεχρι τωρα η παιδαριωδης σεναριογραφια σας για ασημαντες πτυχες της υποθεσης,εχουν διαψευσθει εγγραφως απο υπηρεσιακους παραγοντες του δημου και ολες οι αρχες ουτε καν τις εξεταζουν.Παντως απο διοικητικους κανονισμους....δεν περασατε ουτε νυχτα απο διοικηση του δημου.Γι αυτο αφησατε πισω σας.....μαργαριταρια.  

Τελος ,για εμας μονο ζητουμενο ειναι η εγκαιρη,οικονομικα διασφαλισμενη ,ποιοτικη κατασκευη του συγκεκριμενου εργου.Η διαδικασια δεν ειναι σκοπος,ειναι ο τροπος στον συγκεκριμενο χρονο.Εχουμε τον χρονο και τον τροπο και θα υλοποιησουμε το συγκεκριμενο εργο.Εσεις....συνεχιστε τις ασκησεις ....δημοσιου κατηγορου....Δεν εχετε διδαχτει τιποτα απο το παρελθον.
 
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,αυτα υπηρετουμε κοιτωντας ΜΠΡΟΣΤΑ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου