5/5/19

Το boreiaileia.blogspot.com σας καλεί στα Παλαιολόγεια στο Κάστρο Χλεμούτσι

Σεμνή τελετή στη μνήμη του Μαρμαρωμένου Βασιλιά  




Σάββατο 11 Μαΐου στις 11.30 στο Κάστρο Χλεμούτσι


Το boreiaileia.blogspot.com σας καλεί να βρεθείτε στη σεμνή τελετή για τη μνήμη του Αυτοκράτορα της καρδιάς μας, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Δραγάτση.  



Θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Κάστρο Χλεμούτσι. Το
Σάββατο 11 Μαΐου στις 11.30.   



Η παρουσία σας είναι σημαντική. Πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, όπως δίνουμε τόσα χρόνια, ότι η ιστορία μας δεν ξεχνιέται ούτε ξεπουλιέται. 



Εάν εξαιρέσουμε την καστροπολιτεία του Μυστρά και την Κωνσταντινούπολη, το Κάστρο Χλεμούτσι είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για να τιμήσει κανείς, τη μνήμη του Μαρμαρωμένου Βασιλιά των θρύλων μας.  



Εδώ, μπήκε νικητής στον αγώνα του κατά της αιματηρής Φραγκοκρατίας. 



Όταν του παραδόθηκε το Κάστρο Χλεμούτσι, έλαβε ουσιαστικά τέλος, η τρομακτική και καταστροφική για τον ελληνισμό Φραγκοκρατία, η οποία κράτησε 200 χρόνια! 



Από το Κάστρο Χλεμούτσι, ξεκίνησε τις προσπάθειές του για να απελευθερώσει την Κεντρική Ελλάδα από τους Τούρκους. 



Είναι καιρός να απαιτήσουμε να λειτουργήσει και μια άλλη πτέρυγα στο μουσείο του Κάστρου, που είναι αφιερωμένο στους σταυροφόρους ιππότες. 



Εκείνης, που θα είναι αφιερωμένη στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και στον Απελευθερωτικό του Αγώνα ενάντια στους Φράγκους και στους Τούρκους. 



Το boreiaileia.blogspot.com σας παρακινεί να πάρετε τα παιδιά σας και να έρθετε μια βόλτα στο πανέμορφο και μεγαλόπρεπο Κάστρο Χλεμούτσι.  Ένα υπέροχο ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας σας περιμένει.






Ενημερωθείτε για άλλα άρθρα μας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου