19/3/19

Ψηφοδέλτιο "ομολογία" ήττας από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Απόμακρος από τον απλό δημότη, απέμεινε με την "αυλή".  



Ολοταχώς προς εκλογική συντριβή οι κύριοι Μίγκος και Μοράντ.


του Δημήτρη Παπαφώτη



Το boreiaileia.blogspot.com παρακολούθησε την περασμένη Τετάρτη 13 Μαρτίου, την ανακοίνωση του εκλογικού συνδυασμού του νυν Δημάρχου, ο οποίος ζητάει
ξανά την ψήφο μας για να αποφασίζει για άλλα τέσσερα χρόνια για την τύχη της περιοχής μας, της βόρειας Ηλείας. 



Εδώ, στο boreiaileia.blogspot.com αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία κάθε θέμα ή είδηση που προκύπτει, για να την κατατάξουμε στη σωστή της διάσταση, χωρίς υπερβολές. 



Μετά, με άνεση χρόνου και στηριζόμενοι πάντα στην κοινή λογική, αναλύουμε και παρουσιάζουμε με επιχειρήματα την σκέψη μας. 



Αυτά τα γράφουμε για να καθησυχάσουμε τους "άσπονδους" φίλους μας, οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν γράψαμε κάτι για το μεγάλο γεγονός...  Το ψηφοδέλτιο του κυρίου Μοράντ λοιπόν, τώρα μπορούμε να το περιγράψουμε με τρεις λέξεις. 



Άνευρο, άοσμο και αδιάφορο. 



Είναι ένα ψηφοδέλτιο σαν "λύση ανάγκης". Δίνει την εντύπωση, πως σχηματίστηκε μόνο και μόνο για να μπορεί να κατέβει στις εκλογές το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μίγκου και Μοράντ. 




Απέτυχε να μαζέψει γύρω του ανθρώπους με κοινωνική επιρροή. 



Από καιρό υπήρχε η υποψία πως ο κύριος Μοράντ δεν θα κατάφερνε να συσπειρώσει γύρω του αυτό που λέμε "τρανταχτά" ονόματα. 



Ανθρώπους ιδιαίτερα προβεβλημένους και αγαπητούς στην τοπική μας κοινωνία, που "μετράει" η κουβέντα τους. Όπως εκείνοι που συμμετέχουν μαζικά στα ψηφοδέλτια των κυρίων Μάλιαρη και Λέντζα. 



Σιγά σιγά, η υποψία αυτή μετατράπηκε σε φόβο για τους "δικούς του ανθρώπους" και βεβαιότητα για όλους εμάς τους απλούς δημότες. 



Ποιος ο λόγος της αποτυχίας; Έχασε τη "μάχη του καφενείου". 



Ιδιαίτερα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να εκδιωχθεί ο κύριος Μάλιαρης από τη διοίκηση του Συνδέσμου "Ηρακλής". 



Ακόμη περισσότερο, μετά τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν της δικαστικής απόφασης και την παραίτηση ολόκληρης σχεδόν της αντιπολίτευσης. 



Τότε ήταν, που ο κύριος Μάλιαρης κκέρδισε τις εντυπώσεις και από εκείνη τη στιγμή λοιπόν, η δημαρχιακή παράταξη απομονώθηκε από τον κόσμο ενώ οι αντίπαλοί της κέρδισαν την ευρύτερη αποδοχή των δημοτών.  



Η πολύ χαμηλή ποιότητα της καθημερινότητας, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια (λασπόνερα στις βρύσες, σκοτάδι από τις καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού, "σουρωτήρι" οι δρόμοι από τις λακούβες) επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.



Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να πείσει "βαριά" ονόματα να τον ακολουθήσουν.



Επειδή δεν μπορεί να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία των απλών πολιτών, όχι τόσο ότι μπορεί να κερδίσει αλλά ότι πρέπει να κερδίσει, για το κοινό καλό.



Είναι ακόμη πολύ νωρίς βέβαια, για να πούμε ποιόν θέλει ο κόσμος για Δήμαρχο. 



Αλλά δεν είναι καθόλου νωρίς, να πούμε με σιγουριά, ότι δυστυχώς για το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μίγκου - Μοράντ, ο λαός στη βόρεια Ηλεία έχει αποφασίσει ποιος ΔΕΝ πρέπει να είναι Δήμαρχος. 



Περισσότερα για τη "μάχη των καφενείων" θα γράψουμε σε ένα άλλο κείμενο που ετοιμάζουμε αυτήν τη στιγμή. Όπως και για τα "έργα" που "πραγματοποιήθηκαν" στην πενταετία. 




Θα προλάβει να κατέβει στις εκλογές;



Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κύριος Μοράντ μαζί με τρεις τέσσερις βασικούς συνεργάτες του, τελευταία στιγμή θα "σηκώσουν λευκή σημαία" και θα αναζητήσουν πολιτική επιβίωση μέσα από έναν άλλο υποψήφιο δήμαρχο. 



Λέτε να το δούμε και αυτό; 



Το boreiaileia.blogspot.com θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει έγκαιρα με βάση την κοινή λογική και με επιχειρήματα. Θέλουμε να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για την περιοχή μας, τη βόρεια Ηλεία.





Ανανέωση. Τελικά επιβεβαιωθήκαμε! Οι εκλογές έγιναν και οι δημότες μίλησαν. Διαβάστε τι γράψαμε για αυτό, με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο   

Εκλογικό "χουνέρι" για Ναμπίλ Μοράντ, νίκη για τον Μάλιαρη και θρίαμβος για Λέντζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου