29/3/19

Είναι έγκυρες οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις;

Πόσο εύκολα μπορεί να αλλοιωθεί η πραγματικότητα;   




Τώρα μπορώ και εγώ να ψηφίζω...



Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για το θέμα των ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων. 




Μιας και έρχονται τόσες εκλογικές αναμετρήσεις, θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο να σας ζητούν να συμμετάσχετε σε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση, ψηφίζοντας εύκολα και απλά μέσα από το κινητό σας.




Περισσότερες φορές, θα γινόσαστε δέκτης αποτελεσμάτων τέτοιου είδους δημοσκοπήσεων. Θα σας λένε ότι κάποιο πολιτικό κόμμα, υποψήφιος προηγείται με τόσες μονάδες ή ότι κάποιος άλλος έχει "εξαφανιστεί"...    




Εσείς γιατί πρέπει να τις πιστέψετε;  



Καλά και ωραία είναι αυτά. Εσείς όμως πρέπει να τα πιστέψετε; Αξίζει τον κόπο να τους δείξετε εμπιστοσύνη και να τις λάβετε υπόψιν;  



Εξαρτάται από την αξιοπιστία τους! Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να δέχεται ψήφους από οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, τάμπλετ κ.λ.π.) χωρίς να μπορεί να ελέγξει εάν ο ίδιος άνθρωπος ψηφίζει δέκα φορές;



Ο ίδιος άνθρωπος από διαφορετικές συσκευές. Δεν μπορεί να ελεγχθεί. Όχι μόνο αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί. Και πολλά άλλα.



Με τη σύγχρονη τεχνολογία, υπάρχουν πολλοί και χαμηλού κόστους τρόποι να παραποιήσει κανείς τέτοιου είδους μετρήσεις της κοινής γνώμης. 



Αφού δεν πρέπει να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά γιατί πραγματοποιούνται;
Για δυο λόγους. 



Η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη για την ψηφιακή εποχή που ήδη ζούμε! Πολλοί νομίζουν ότι είναι σαν τις εκλογές στην κάλπη! Δεν είναι όμως. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει υπεύθυνα για τα "περίεργα" του ψηφιακού κόσμου που ζούμε. 



Ο δεύτερος λόγος είναι η διαφήμιση. Η διεξαγωγή μιας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης, για οποιοδήποτε θέμα όχι μόνο εκλογές, φέρνει πολλούς επισκέπτες στο ηλεκτρονικό τόπο που την φιλοξενεί. 



Κερδίζοντας έτσι, επισκέπτες και άρα κέρδη από τις διαφημίσεις που προβάλλει. Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν στις καλοπροαίρετες περιπτώσεις. Υπάρχουν και οι άλλες...  



Το boreiaileia.blogspot.com για αυτούς τους λόγους υποστηρίζει πως μόνο μια είναι η αξιόπιστη δημοσκόπηση.  Αυτή που γίνεται στις κάλπες την ημέρα των εκλογών!  


Διαβάστε πρόσφατα κείμενα  




Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον "Ηρακλή' στην Ανδραβίδα;


Φούντωσε η "μάχη του καφενείου" στη βόρεια Ηλεία


Ψηφοδέλτιο "ομολογία" ήττας από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης     

 
 
 
 

Διαβάστε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 


 boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου